Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Tunisijā attaisno par nelegālu valsts robežas šķērsošanu apsūdzēto bijušo Lībijas premjerministru

Tunisijas tiesa otrdien attaisnoja Lībijas gāztā diktatora Muammara Kadafi režīma pēdējo premjerministru Bagdadi al Mahmudi, kas bija apsūdzēts par nelegālu Tunisijas robežas šķērsošanu, kad viņš pērn bēga no Lībijas, paziņoja viņa advokāts.

Pēc tiesas sēdes Tunisijas dienvidu pilsētā Tauzarā Mahmudi advokāts Mabruks Kurčids žurnālistiem paziņoja, ka tiesa bijušo Lībijas premjerministru ir attaisnojusi un ir pieprasīts viņu nekavējoties atbrīvot no apcietinājuma, jo "nav tiesiska pamatojuma viņu turēt cietumā". Lībija jau nosūtījusi Tunisijai divus lūgumus izdot Mahmudi.

Mahmudi bija Lībijas premjerministrs no 2006.gada līdz Kadafi režīma krišanai pērn augustā. Viņš tika aizturēts 21.septembrī Tunisijā Alžīrijas robežas tuvumā, un viņam tika piespriests pusgadu ilgs cietumsods par nelegālu ierašanos valstī, kuru atcēla apelāciju tiesa. Tomēr Mahmudi tika paturēts cietumā, jo bija saņemts Lībijas jaunās valdības pieprasījums viņu izdot, kuru tiesa vēlāk apmierināja, bet Mahmudi pārsūdzēja, pamatojoties uz to, ka Tunisijā viņš lūdza sev bēgļa statusu un dzimtenē viņam draud nāvessods.

Lai gan Tunisijas tiesas ir apmierinājušas Lībijas prasības par Mahmudi izdošanu, valsts pārejas laika prezidents Fuads Mebazā atteicās parakstīt izdošanas dokumentus, un viņa pēctecis Monsefs Marzuki ir paziņojis, ka izdos Mahmudi, ja Lībija garantēs, ka viņa tiesa būs taisnīga.

Mahmudi apgalvo, ka neesot saistīts ar Kadafi režīma noziegumiem, par kuriem viņu grib tiesāt  Lībijā.

Starptautiskā cilvēktiesību organizācija Amnesty International ir aicinājusi Tunisiju neizdot Mahmudi Lībijai, jo tur var pārkāpt viņa tiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits