Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Turcijā aizturēts Amnesty International Turcijas nodaļas vadītājs

Turcijas varas iestādes otrdien aizturēja cilvēktiesību organizācijas Amnesty International Turcijas nodaļas vadītāju Taneru Kiliču, teikts šīs organizācijas paziņojumā.

Par jurista Kiliča aizturēšanu ziņoja arī laikraksts Hurriyet, informējot, ka šī aizturēšana ir daļa no izmeklēšanas pret ASV bāzētā musulmaņu garīdznieka Fetullas Gilena piekritējiem. Turcijas valdība vaino Gilenu pērn notikušā puča mēģinājuma organizēšanā.

"Fakts, ka Turcijas pēcpuča tīrīšanas tagad ir ievilkušas savā tīklā Amnesty International Turkey vadītāju, ir vēl viens pierādījums tam, cik tālu tās aizgājušas un cik patvaļīgas tās kļuvušas," sacīja Amnesty International ģenerālsekretārs Salils Šetijs.

"Taners Kiličs ir ilgi un ievērojami aizstāvējis tieši tādas brīvības, kuras Turcijas iestādēm tagad ir nodoms sabradāt," teikts organizācijas paziņojumā.

Hurriyet ziņoja, ka Kiličs un 18 citi juristi tika aizturēti Turcijas rietumu piekrastes pilsētā Izmirā par to, ka esot izmantojuši mobilo tālruņu īsziņu lietotni ByLock. Valdība ir paziņojusi, ka šo lietotni izmanto Gilena atbalstītāji.

Amnesty International paziņoja, ka Kiličs agrā rītā tika aizturēts savā mājoklī Izmirā un pēc tam aizvests uz savu biroju, un abās vietās tika veiktas kratīšanas.

Pēc pērnā puča mēģinājuma Turcijā ir ieslodzīti cietumos apmēram 50 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija aktīvi vervē pusaudžus karam Ukrainā

Krievija aktīvi vervē pusaudžus jau no 17 gadu vecuma, lai iesaistītu tos karā pret Ukrainu, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas paspārnē izveidotais Nacionālās pretošanās centrs.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits