Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +21 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Tūristi no Ēģiptes veiksmīgi atgriežas Rīgā

Sestdien bez īpašām problēmām no Ēģiptes uz Rīgu devušās trīs lidmasīnas ar atlikušajiem Latvijas tūristiem.

Par to parūpējusies tūrisma kompānija Tez Tour. Vēl svētdien paredzēti pēdējie lidojumi no Šarmelšeihas un Hurgadas.

Pirms došanās uz lidmašīnu satikām ģimeni no Rēzeknes, kura bija ļoti apmierināta ar nedēļu ilgu atpūtu Hurgadā. Andrejs un Inna Rezumi šeit pavadījuši labu laiku un tagad ar domām ir pie radiniekiem, kuri gaida Rēzeknē.

Par to, ka situācija Hurgadā līdz šim nav bijusi dramatiska, Dienas korespondents varēja spriest pēc sarunas ar divām jaunām nekustamā īpašuma aģentēm Eviju Paulicānu un Danu Isajevu, kuras teica, ka patiesībā nemaz negrib doties mājup.Par to licis izšķirties tas, ka šie ir pēdējie reisi un vecāki Rīgā ir ļoti uztraukti.

Daudz lielāku informāciju izdevās gūt, satiekoties ar pasaules ranga pludmales volejbolistu, olimpieti Aleksandru Samoilovu, kurš šeit ziemas sezonā kopā ar savu tēvu treneri mitinās jau četrus gadus.

“Hurgadā ir vieni no labākajiem apstākļiem, kur sagatavoties pludmales volejbola sezonai, un ļoti negribētos mainīt šo vietu, ja gadījumā notiek sliktākais scenārijs un pie varas šeit nākt radikālie islāmisti,” stāsta Aleksandrs.

Tomēr pārsvarā Hurgadas iedzīvotāji Aleksandra vērtējumā esot noskaņoti par līdzšinējās stabilitātes un kārtības saglabāšanu. Šeit tūrisms ir galvenais ienākumu avots. No desmit darba vietām astoņas sniedz tūrisma pakalpojumus.

Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka islāmistu valdība noteikti mainītu tūrisma biznesa norisi.

Aleksandrs šodien bijis pilsētas lidostā, kur pavadīja savu draudzeni aizlidojam uz Rīgu. Lidot nācās caur Kjevu, jo tiešajos reisos vairs nebija atrodama neviena brīva vieta.

Visā šajā laikā, kopš Kairā norisinās opozīcijas demonstrācijas un sākusies asinsizliešana, Hurgadā tikai vienu diennakti, no 28. janvāra līdz 29 janvārim, bijusi saspringta situācija.

Toreiz pats Aleksandrs bijis sava kvartāla aizsardzības vienībā gatavībā aizstāvēt savu mitekli. Sagatavojis dzelzs nūju un ar kaimiņu palīdzību uzstādījuši ugunsdzēsēšanas šļūteni, ar ko apturēt uzbrukuma gadījumā saniknotus cilvēkus. Vienību esot vadījis policijas ģenerālis no Kijevas.

Tajās dienās Hurgadā parādījās arī daudz policijas darbinieku un bruņutehnikas.

No Hurgadas brauc prom cilvēki, lidmašīnas ir pilnas, savukārt uz šejieni neviens nelido. Pavisam drīz paliks maz ārzemnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits