Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukrainas labības pārkraušana Klaipēdas ostā turpinās

Lai gan Krievija un Ukraina Stambulā vienojās par labības eksportu no Ukrainas ostām, lauksaimniecības produkcija no kara plosītās valsts pa dzelzceļu arī turpmāk tiks vesta arī uz Klaipēdas ostu, jo piegādātāji vēlas nodrošināties ar alternatīviem ceļiem, paziņojis Laimons Rimkus, kurš vada vienu no lielākajām stividorkompānijām Klaipēdas ostā "Bega".

Kopš maija kompānija pārkrauj pa dzelzceļu no Ukrainas atvesto labību un saulespuķu eļļu. Pēc tam šie produkti tiek nogādāti Rietumeiropā piegādātājiem ar ilgtermiņa līgumiem, klāstīja Rimkus.

"Mums ir ilgtermiņa, nevis vienreizēji līgumi, un es domāju, ka komerciālās un tirdzniecības organizācijas noteikti kādu laiku izmantos alternatīvas. Darbs turpinās, un mums ir tādi signāli," viņš piebilda sarunā ar ziņu aģentūru BNS.

Kā sacīja "Bega" vadītājs, pastāv bažas, ka Stambulā panāktā vienošanās negarantē drošu Ukrainas labības eksportu.

Kopš 19.maija pa dzelzceļu caur Poliju Klaipēdā tiek nogādātas labības un citas lauksaimniecības produkcijas kravas. Kopumā līdz šim transportētas 27 000 tonnas kravu, informēja Lietuvas valsts dzelzceļa kompānijas "Lietuvos geležinkeliai" (LTG) preses pārstāve Kotrīna Dzikaraite.

Turcija trešdien Stambulā oficiāli atklāja Ukrainas labības eksporta kopīgo koordinācijas centru, kā izveide paredzēta ar ANO atbalstu panāktās vienošanās ietvaros.

Kijiva un Maskava pagājušajā nedēļā ar Turcijas un ANO atbalstu vienojās par mehānismu, kas ļautu atsākt Ukrainas labības eksportu no trim ostām.

Ukraina pirmdien apliecināja, ka cer labības eksportu atsākt šonedēļ.

Tiesa gan, tas, ka Krievija jau sestdien, nepilnu diennakti pēc vienošanās parakstīšanas, atkal apšaudīja ar raķetēm Odesas ostu, stipri vairoja bažas par vienošanās īstenošanas izredzēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits