Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Tīmeklī izplatīts šaušalīgs traģisko notikumu video, kuru ar pie ķermeņa piestiprinātu kameru uzņēmis viens no slepkavniekiem

Upuru skaits pēc slaktiņiem mošejās Jaunzēlandē pieaug līdz 49

Kraistčērčas pilsētā, Jaunzēlandē, piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā nogalināti 40 cilvēki, paziņoja Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna. Vēlāk tapa zināms, ka upuru skaits pieaudzis. Nu varasiestādes informē, ka uzbrukumā noslepkavoti 49 cilvēki. Pēc ministres teiktā notikušo var raksturot tikai kā terora aktu, kurš ticis labi izplānots. Ārderna uzbrukumu nodēvēja par vienu no Jaunzēlandes drūmākajām dienām. "Ir skaidrs, ka šī ir viena no Jaunzēlandes drūmākajām dienām," premjere sacīja žurnālistiem. "Skaidrs - tas, kas notika šeit, ir ārkārtēja un bezprecedenta vardarbība."

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons paziņoja, ka šāvējs vienā no mošejām bijis labējā spārna ekstrēmists ar Austrālijas pilsonību.

Pēc viņa teiktā, apšaudi Kraistčērčā veicis "ekstrēmists, labējā spārna vardarbīgs terorists", kurš dzimis Austrālijā. Viņš atteicās sniegt sīkākas detaļas, norādot, ka izmeklēšanu vada Jaunzēlandes varasiestādes.

Viena apšaude notikusi Kraistčērčas centra mošejā Masjid al Noor, bet otra - Kraistčērčas Linvudas rajona mošejā.

Policija notvērusi četrus aizdomās turētos - trīs vīriešus un vienu sievieti -, pavēstīja policijas komisārs Maiks Bušs. Viens no aizturētajiem ir šāvējs. "Pie transporta līdzekļiem, kas tika apturēti, bija piestiprināti vairāki pašdarināti spridzekļi," sacīja Bušs.

Ārderna pavēstīja, ka aizturētie nav bijuši drošības dienestu novērojamo cilvēku sarakstos.

Tīmeklī izplatīts šaušalīgs traģisko notikumu video, norādīja policija, mudinot saiti uz video tīmekļa vietni neizplatīt. Tās pašas personas vārdā, kas izlikusi video, sociālajos medijos izplatīts arī garš radikāli labējs manifests. Tā ievietotājs apgalvo, ka ir 28 gadus vecs austrālietis no strādnieku šķiras ģimenes. Izliktajā video no pirmās personas skata punkta redzams, kā viņš piebrauc pie vienas mošejas, ieiet tajā un sāk apšaut cilvēkus.

Viņš arī uzņēmies atbildību par apšaudi, paziņojot, ka ieradies Jaunzēlandē ar vienu mērķi - lai izplānotu un trenētos uzbrukumam.

Austrālijas policija identificējusi šāvēju - tas ir 28 gadus vecs Austrālijas pilsonis Brentons Tarants.

Sakarā ar notikušo Jaunzēlandē drošības draudu līmenis paaugstināts līdz augstam.

(papildināta informācija par upuru skaitu)

Top komentāri

diemžēl
d
Ja gribi vicināt ar dūrēm, tad jārēķinās, ka kaut kad, kaut kur un kāds sāks sist pretī.
reptilis
r
....,lai cik tas skumji nebūtu,tad tās ir tikai sekas...,bet cēloņus neviens neanalizē:(((
edvins
e
Nogalināšanu neattaisnoju, bet lai musulmaņi padomā par savu "svēto" ticību, kurā ir rakstīts ka nogalināt citu ticību pārstāvjus un neticīgos ir svēta lieta un tas ir drošs ceļš pie Allaha. Lai musulmaņi padomā par nevainīgu cilvēku nogalināšanu Eiropā un visā pasaulē !!! Lai pirmkārt tiek paši ar savu ticību un sevi galā, un tad mēs runāsim, cik islāma ticība ir lojāla un laba. Tās ir sekas citu cilvēku nežēlīgai nogalināšanai. Ja nežēlīgie islāmisti un šariātisti neapstāsies, tad šādi notikumi neizbēgami sekos! Te ir par ko padomāt! Ir ko padomāt arī Merķelienei, kuras dēļ cieš nevainīgi cilvēki Eiropā, kurā tiek ievazāti netīrie teroristi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits