Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viesuļvētra Zeta virzās uz Meksikas Karību jūras piekrasti

Meksikas varas iestādes pirmdien brīdināja iedzīvotājus un tūristus patverties telpās, jo Karību jūras piekrastei tuvojas viesuļvētra Zeta.

Zeta pieauga spēkā, no tropiskās vētras kļūstot par 1.kategorijas viesuļvētru, un tās maksimālais vēja ātrums bija 130 kilometri stundā (36 metri sekundē), paziņoja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC). 

Pirmdienas vakarā Zeta atradās apmēram 70 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Meksikas kūrortu salas Kosumelas, un bija gaidāms, ka tās centrs pēc dažām stundām sasniegs Jukatanas pussalu. 

Varas iestādes lika apturēt darbu un kuģošanu vētras apdraudētajos rajonos un atvēra patversmes cilvēkiem, kas nejūtas droši mājās. Kūrortpilsētā Kankūnā iedzīvotāji iepirka pārtiku, kā arī malku un lentes logu aizklāšanai, savukārt autovadītāji stāvēja rindās pēc benzīna.

Ir gaidāms, ka Zeta atnesīs stipras lietusgāzes un var izraisīt plūdus. NHC brīdināja, ka vētra vēl var pastiprināties pirms sauszemes sasniegšanas Jukatanas pussalā.

Domājams, ka vētra virs sauszemes kļūs vājāka, bet pēc tam atkal pastiprināsies virs Meksikas līča, tuvojoties ASV dienvidaustrumu štatiem. 

7.oktobrī Jukatanas pussalu piemeklēja 2.kategorijas viesuļvētra Delta, kas izgāza kokus un pārrāva elektrolīnijas, bet neizraisīja neviena cilvēka nāvi. 

Zeta ir 28.vētra šī gada ļoti aktīvajā Atlantijas viesuļvētru sezonā. Šajā sezonā ir bijis tik daudz vētru, ka NHC septembrī bija spiests ķerties pie grieķu alfabēta, lai dotu nosaukumus pēdējām šīs sezonas viesuļvētrām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits