Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zināmi Ēģiptes prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas uzvarētāji

Ēģiptes prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Musulmaņu brālības kandidāts Mohammeds Mursi un bijušais premjerministrs Ahmeds Šafiks, pirmdien pavēstīja vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Faruks Sultans. "Neviens kandidāts nav izcīnījis absolūto vairākumu, līdz ar to atbilstoši prezidenta vēlēšanu likuma 40.pantam notiks otrā kārtā, kurā piedalīsies Mursi un Šafiks," sacīja amatpersona.

Mursi pirmajā kārtā ieguvis 5 764 952 balsis - nedaudz vairāk par Šafiku, par kuru nobalsojuši 5 505 327 vēlētāji, sacīja amatpersona. Naseristu kandidāts Hamdīns Sabahi ierindojies trešajā vietā ar 4,8 miljoniem balsu. Viņam seko mērenais islāmists Abdelmoneims Abuls Fotuhs ar 4,05 miljoniem un bijušais ārlietu ministrs Amrs Musa ar 2,58 miljoniem balsu. Vēlēšanās piedalījušies 46% balsstiesīgo vēlētāju.

Mursi un Šafiks pārstāv atšķirīgus Ēģiptes sabiedrības strāvojumus. Bijušais gaisa spēku komandieris Šafiks īsu laiku bija tagad jau gāztā prezidenta Hosni Mubaraka premjerministrs. Viņš tiek uzskatīts par vecā, sekulārā režīma pārstāvi. Par viņu nobalsojuši daudzi cilvēki, kas baidās no tā, ka varu pārņems islāmisti, un kurus ir nogurdinājusi pēdējo 16 mēnešu nestabilitāte. Mursi pārstāv politiskā islāma populāro strāvojumu, kas Mubaraka varas gados bija izslēgts no politiskā procesa.

Prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks 16. un 17.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits