Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

37% Eiropas iedzīvotāju darbspējīgā vecumā nav apmierinošu digitālo prasmju

37% Eiropas iedzīvotāju darbspējīgā vecumā nav apmierinošu digitālo prasmju, bet 13% šādu prasmju nav nemaz, šodien Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizētajā starptautiskajā tematiskajā seminārā atzinusi Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas viceprezidente Māra Jākobsone.

E-prasmes ir kļuvušas par stingru prasību kā izglītībā, tā darba tirgū, nešķirojot cilvēkus pēc vecuma vai profesijas - šāds ir viens secinājumiem, kas izskanēja VIAA organizētajā starptautiskajā tematiskajā.

Seminārā pieredzē dalījās izglītības politikas veidotāji, skolu izglītības un profesionālās izglītības sektoru eksperti un biznesa vides pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Zviedrijas, Islandes, Somijas un Horvātijas.

Rīgas Tehniskās universitātes pārstāve Karine Oganisjana seminārā sniedza ieskatu nākotnes tehnoloģijās un iepazīstināja ar futurologu prognozētajām nākotnes profesijām, piemēram, vertikālo lauksaimnieku, ķermeņa daļu veidotāju un klimata kontrolieri. Oganisjana uzsvēra, ka nākotnes populārāko profesiju vidū ir daudzas, kas pieprasa augsta līmeņa tehnoloģiskās zināšanas.

Malmes Universitātes profesors Tobiass Denskus savukārt uzsvēra, ka politikai un praksei vajadzētu iekļaut bērnu tiesības uz informāciju, izglītību, aizsardzību, privātumu un līdzdalību. Profesors arī atzina, ka mūsdienu jauniešu skatījums uz darbu ir atšķirīgs, ienākot tādiem darba veidiem kā zīmola veidošana sev pašam sociālajos tīklos.

Tikmēr Jākobsone arī atzina, ka, ieviešot tādas jaunās darba formas kā virtuālais birojs un elastīgais darbs, digitālās prasmes darbiniekiem kļūst par izšķirošu faktoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits