Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ACEA: Latvijā janvārī-maijā bijis trešais mazākais jaunu komercauto reģistrācijas kritums Eiropā

Latvijā šī gada janvārī-maijā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem pieciem mēnešiem bijis trešais mazākais jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācijas kritums Eiropā, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) publicētie dati.

Latvijā šī gada pirmajos piecos mēnešos reģistrēti 1460 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas ir par 3,4% mazāk nekā pagājušā gada janvārī-maijā. No 30 ACEA aplūkotajām Eiropas valstīm mazāks jaunu komercauto reģistrācijas samazinājums janvārī-maijā gada izteiksmē reģistrēts Dānijā (-2,1%) un Slovākijā (-1,1%), bet lielāks tas bijis Īrijā (-13,5%), Ungārijā (-8,4%), Čehijā (-6,4%) un Lielbritānijā (-3,8%).

Savukārt pārējās 23 valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, pirmajos piecos gada mēnešos reģistrēja vairāk jaunu komerciālo transportlīdzekļu nekā janvārī-maijā pērn.

Vislielākais jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-maijā gada izteiksmē bija Kiprā (+32,2%), Grieķijā (+26,7%), Somijā (+23,2%), Slovēnijā (+17,2%) un Spānijā (+15,5%).

Lietuvā janvārī-maijā tika reģistrēti 4550 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas bijis par 10,1% vairāk nekā šajā laika posmā pērn, bet Igaunijā pirmajos piecos šā gada mēnešos reģistrēja 2429 komerciālos transportlīdzekļus, kas bija par 7,1% vairāk nekā pirms gada.

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs janvārī-maijā jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada izteiksmē pieauga par 4,7% līdz 1 026 032 automašīnām.

Eiropas Savienībā (ES) jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrēšana janvārī-maijā gada izteiksmē palielinājās par 4,6% - līdz 992 247 komercauto.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju 30 Eiropas valstīs: ES dalībvalstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits