Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Aizturēts Austrijas pilsonis, kas plānojis ar lidmašīnu ietriekties Reihstāgā

Pagājušajā nedēļā aizturēts kāds Austrijas pilsonis, kurš plānojis ar lidmašīnu ietriekties Vācijas Reihstāga ēkā, sestdien vēstīja mediji.

Amatpersonas ziņo, ka aizturēts arī kāds ar aizdomās turamo austrieti saistīts Vācijas pilsonis, kurš pirmdien jau izdots Vācijai.

Austrietis, kurš pazīstams vienīgi kā Tomass al J., arestēts trešdien savā dzīvoklī Vīnē aizdomās par rekrūšu vervēšanu teroristu sagatavošanas nometnēm Afganistānā un Pakistānā, kā arī par teroristiskās organizācijas "Vācijas talibu mudžahedīni" (DTM) finansēšanu.

Austrijas laikraksts "Kronen Zeitung" sestdien vēstīja, ka 25 gadus vecais austrietis, kas pievērsies islāmam, plānojis ar lidmašīnu ietriekties Reihstāga ēkā un šajā nolūkā izgājis apmācību uz lidojumu simulatora.

Tostarp Vācijas federālās prokuratūras pārstāvji pirmdien apliecināja, ka Austrija pirmdien izdevusi Vācijai kādu tās pilsoni, kurš arestēts aizdomās par teroristu vervēšanu uzbrukumiem Afganistānā un Pakistānā.

Pamatojoties uz Vācijas izdotu aresta orderi, Jusufs O. Austrijā arestēts jau 31.maijā, norādīja amatpersonas.

26 gadus vecais Jusufs O. no Vācijas 2009.gada maijā devies uz Afganistānas un Pakistānas robežreģionu, kur šī paša gada septembrī pievienojies "ārzemju teroristu organizācijai" DTM.

"Viņš tiek apsūdzētus arī par to, ka piedalījies teroristu organizācijas propagandas videomateriālos," norādīja prokuratūrā.

Jusufs O. jau no 2011.gada sākuma Eiropā DTM vervējis jaunus biedrus, uzskata izmeklētāji.

Trešdien Vīnes lidostā tika aizturētas vēl trīs personas, kuras acīmredzot devās uz teroristu treniņnometni Pakistānā, taču tās pašas dienas vakarā aizturētie tika atbrīvoti. Policija paziņojusi, ka viņu turpmākai aizturēšanai neesot bijis pamata.

Pagājušajā gadā Austrija pieņēma likumu, kas paredz līdz pieciem gadiem ilgu cietumsodu jebkuram, kurš uzturējies teroristu apmācības nometnē ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits