Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Aptauja: Grieķijas vēlēšanās uzvarēs taupības atbalstītāju partijas

Grieķijas vēlētāji atkal sākuši atbalstīt tradicionālās partijas - konservatīvo Jauno demokrātiju un sociālistu PASOK -, kas panāca vienošanos par starptautiskās palīdzības piešķiršanu uz bankrota sliekšņa nonākušajai valstij apmaiņā pret radikālu taupības pasākumu īstenošanu, liecina ceturtdien publicētās sabiedriskās domas aptaujas dati.

Vispopulārākā patlaban ir Jaunā demokrātija, kas par vairākiem procentpunktiem apsteidz neseno aptauju līderi Kreiso radikāļu koalīciju (SYRIZA), liecina pirmā aptauja, kas veikta pēc koalīcijas veidošanas sarunu izjukšanas un jaunu parlamenta vēlēšanu izsludināšanas.

Vēlēšanās Jauna demokrātija iegūs 26,1%, bet SYRIZA - 23,7% balsu. Kopā ar PASOK Jaunajai demokrātijai būs pietiekami daudz vietu parlamentā, lai izveidotu valdību, kas turpinās pildīt ar Eiropas Savienību un Starptautisko Valūtas fondu panāktās vienošanās nosacījumus.

Vēlēšanas notiks pēc mēneša, turklāt Grieķijas vēlētāji mēdz būt visai svārstīgi. Tāpēc eksperti brīdina, ka no vienas aptaujas rezultātiem nevajadzētu izdarīt pārlieku tālejošus secinājumus.

Tomēr, pēc visa spriežot, SYRIZA popularitātes pieauguma tendence ir apturēta. "Šķiet, vēlētāji ļāva vaļu dusmām vēlēšanās, un tad viņi nobijās. Viņiem nepatīk tas, ka nav valdības, un viņi ir uztraukušies par iespējamo aiziešanu no eirozonas," komentējot negaidītos aptaujas rezultātus, sacīja politologs Džons Lulis. "Tomēr vēlētāji nebūt nav sajūsmināti par Jauno demokrātiju. Situācija joprojām ir nestabila. Vēlēšanu iznākums būs atkarīgs no tā, kurš pieļaus mazāk kļūdu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits