Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Arodbiedrību līdere: Itālijā draud sociāls sprādziens

Valdības īstenoto bargo taupības pasākumu dēļ Itālijā draud sociāls sprādziens, trešdien brīdināja valsts lielākās arodbiedrības CGIL līdere Suzanna Kamuzo.

Viņa paziņoja, ka arodbiedrības jau tuvākajā laikā rīkos jaunas protesta akcijas pret tēriņu samazināšanas pasākumiem, norādot, ka to dēļ pārmērīgi cieš tieši vienkāršie Itālijas iedzīvotāji, bet turīgie ļaudis to ietekmi neizjūt.

"Mēs saskatām sociālas eksplozijas risku," intervijā aģentūrai Reuters sacīja Kamuzo, piemetinot, ka itāliešu vidū samilst dusmas par pensiju reformu, pasākumiem, kas samazina pirktspēju, un situācijas pasliktināšanos darba tirgū.

Arodbiedrību līdere atzina, ka Itālijas jaunais premjers Mario Monti ir izdarījis zināmu piekāpšanos, samazinot pensiju apcirpšanas apmēru mazo pensiju saņēmējiem un nedaudz pazeminot mājokļa nodokļa likmi, taču tas, pēc viņas teiktā, ne tuvu neesot pietiekami, lai vienkāršie ļaudis būtu apmierināti.

Kamuzo solīja, ka,protestējot pret cilvēku dzīves līmeņa pasliktināšanos, CGIL un vairākas mazākas arodbiedrības rīkošot nacionāla mēroga demonstrāciju tieši pirms Ziemassvētkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits