Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Avarējušā Itālijas kruīzu kuģa kapteinim nosaka mājas arestu

Tiesa Itālijā otrdienas vakarā nolēma noteikt drošības līdzekli mājas arestu nedēļas nogalē avarējušā kruīzu kuģa Costa Concordia kapteinim Frančesko Sketino. Par to žurnālistus pēc tiesas sēdes informēja Sketino advokāts Bruno Leporati.

Sketino tika aizturēts sestdien. Viņam ir izvirzītas apsūdzības cilvēku nonāvēšanā, kā arī par to, ka viņš atstājis kuģi, lai gan no tā nebija pabeigta cilvēku evakuācija.

Jāatgādina, ka laikraksts Corriere della Sera pirmdien vēstīja, ka kuģa kapteinis pie Džiljo salas bīstami tuvu piebraucis, jo vēlējies iepriecināt galveno oficiantu, kuram tā ir dzimtā vieta. Laikrakstā teikts, ka neilgi pirms negadījuma kapteinis Frančesko Sketino pasauca galveno oficiantu Antonello Tjevoli uz kapteiņa tiltiņa, sakot: "Antonello, nāc, paskaties, esam ļoti tuvu tavai Džiljo."

Bija plānots, ka Tjevoli pametīs darbu uz kuģa jau nedēļu pirms avārijas, bet tas nebija iespējams, jo neizdevās atrast viņam piemērotu aizstājēju, teikts Corriere della Sera un piebilsts, ka Sketino vēlējies viņu iepriecināt, ar milzīgo kruīzu kuģi piebraucot tuvāk klinšainajiem Toskānas salas krastiem. "Uzmanīgi, mēs esam ārkārtīgi tuvu krastam," aculiecinieki dzirdējuši galveno oficiantu sakām kuģa kapteinim neilgi pirms avārijas.

Itālijas kuģniecības kompānijas Costa Crociere kuģis Costa Concordia ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem piektdien uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Līdz šim atrasti 11 bojāgājušie, bet vēl 24 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Costa Crociere vadītājs Pjērs Luidži Foski pirmdien preses konferencē pastāstīja, ka katastrofa notikusi tāpēc, ka kapteinis pieļāvis kļūdu, kuru Foski nosauca par neizskaidrojamu. 

Costa Crociere ir ASV un Lielbritānijas kruīzu kuģu kompānijas Carnival Corporation meitasuzņēmums. Carnival Corporation ir lielākais kruīzu kuģu operators pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits