Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltkrievija aizvedusi 2000 migrantu no nometnes pie Polijas robežas

Baltkrievija ceturtdien paziņojusi, ka aptuveni 2000 migrantu, kas bija apmetušies improvizētā nometnē pie Polijas robežas, ir aizvesti no turienes un izmitināti angārā netālu no robežas.

Publicētas fotogrāfijas, kurās redzama tukšā nometne, un Polijas varasiestādes apstiprinājušas, ka nometne ir iztukšota.

Migranti pārvietoti tai pašā dienā, kad no Minskas uz Bagdādi devās lidmašīna ar 431 Irākas migrantu, kas Baltkrievijā bija ieradies, lai nelegāli iekļūtu Eiropas Savienībā (ES).

Minska ceturtdien paziņoja, ka Baltkrievijā šobrīd atrodas kopumā aptuveni 7000 migrantu.

Minska arī paziņoja, ka sarunās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli panāktas vienošanās saistībā ar migrantu krīzi. Proti, Baltkrievija uzņemsies atbildību par aptuveni 5000 migrantu nosūtīšanu mājās, ja viņi tam piekritīs, bet Merkele vienosies ar ES par humānā koridora izveidošanai uz Vāciju aptuveni 2000 migrantu.

Berlīne savukārt noliedza, ka būtu panākta kāda vienošanās ar Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmu par šāda koridora iespējamību, uzsverot, ka Vācija šajā situācijā atbalsta savu kaimiņvalsti Poliju.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis ir brīdinājis, ka tiešu sarunu vešana ar Minsku rada risku leģitimizēt Lukašenko režīmu.

Varšava arī brīdināja Minsku, ka gadījumā, ja krīze netiks atrisināta līdz svētdienai, Polija apturēs dzelzceļa satiksmi ar Baltkrieviju.

Polija ceturtdien pavēstīja, ka aizturējusi 200 migrantus, kas nelegāli iekļuvuši no Baltkrievijas teritorijas Polijā.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits