Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bijušais MI6 šefs: Krievija kļuvusi par apdraudējumu Lielbritānijai

"Krievija kļuvusi par apdraudējumu Lielbritānijai," intervijā BBC norādījis bijušais britu izlūkdienesta MI6 šefs sers Džons Saverss, uzsverot – Lielbritānijai jābūt gatavai pieņemt mērus sevis un sabiedroto aizsardzībai.Izlūkdienesta priekšnieks uzskata, ka nepieciešams palielināt tēriņus aizsardzībai, tomēr vienlaikus uzsver, ka ar Krieviju pastiprināti "jāstrādā" arī diplomātiskā un starpvalstu dialoga līmenī.

"Krievija turpina mums atgādināt, ka tai ir kodolarsenāls. Tas ir līmenis, kurā Krievija un ASV ir vienlīdzīgas. Mēs nevēlamies Kubas raķešu krīzes atkārtošanos, kad pasaule bija uz kodolkara sliekšņa," norādījis Saverss, aicinot uz savstarpēju dialogu ar Krieviju, lai saspīlējumu mazinātu.Vienlaikus bijušais MI6 šefs atzīst, ka Krievijā un rietumvalstīs cilvēki dzīvo pēc dažādām vērtību sistēmām. "Mums nevajadzētu sevi mānīt, ka Krievija ir uz demokratizācijas ceļa, jo tā nav. Mēs pašlaik dzīvojam daudz bīstamākā pasaulē. Stabilitāte, kas bija Aukstā kara laikā, vai Rietumu dominance divas dekādes pēc PSRS sabrukuma – šī situācija pašlaik mainās. Tagad dzīvojam krietni multipolarizētā pasaulē, un šis modelis patiešām saistās ar reālām briesmām," komentējis eksperts, piebilstot, ka būs "jārod jauns veids, kā līdzpastāvēt ar Krieviju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits