Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Demisionējis Itālijas premjers Dragi

Itālijas premjerministrs Mario Dragi ceturtdien iesniedzis atkāpšanās rakstu, ziņo prezidenta Serdžo Matarellas kanceleja.

Matarella premjera demisiju "pieņēmis zināšanai" un uzdevis Dragi līdz turpmākajam turpināt pildīt savus pienākumus kā pagaidu valdības vadītājam.

Paziņojumā nav teikts, ko Matarella darīs tālāk.

Avoti politiķu aprindās šonedēļ izteikušies, ka prezidents, visticamāk, atlaidīs parlamentu un oktobrī izsludinās pirmstermiņa vēlēšanas.

Matarella pēcpusdienā plāno tikties ar abu parlamenta palātu spīkeriem.

Kā liecina aptaujas, vēlēšanas, visticamāk, uzvarēs konservatīvais bloks, kurā ir arī nacionālkonservatīvā partija "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi").

Pēc tam, kad sarunas kopsaucēja atrašanai bija izrādījušās neveiksmīgas, trīs Itālijas valdošās koalīcijas partijas trešdien nepiedalījās balsojumā par uzticību Dragi valdībai.

Konservatīvā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!"), nacionālkonservatīvā partija "Līga" un populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S) jau pirms balsojuma Senātā paziņoja, ka tajā nepiedalīsies, faktiski sagraujot Dragi mēģinājumus izkļūt no politiskās krīzes.

Jau vēstīts, ka Dragi vadītajā koalīcijā pārstāvētās labējās partijas trešdien pauda gatavību viņu atbalstīt, taču vienīgi gadījumā, ja valdībā vairs nebūs populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S).

Reaģējot uz M5S atteikšanos piedalīties pagājušajā nedēļā notikušajā uzticības balsojumā valdībai, Dragi iesniedza Matarellam atlūgumu, taču prezidents pārliecināja viņu palikt amatā.

Trešdien, uzrunājot Senātu, Dragi paziņoja, ka paliks amatā, lai novērstu politisko krīti, taču tikai ar noteikumu, ka koalīcijas partijas izsaka viņam pilnīgu uzticību.

Bijušais Eiropas Centrālās bankas prezidents Dragi, kurš nav nevienas partijas biedrs, atrodas vairāku partiju koalīcijas premjera amatā kopš 2021.gada februāra, vadot valsti koronavīrusa pandēmijas un tās izraisīto ekonomikas problēmu apstākļos.


papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits