Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Diplomāti: Notiek gatavošanās tam, ka Grieķija varētu pamest eirozonu

Eirozonas valstis izvērtēs iespējamās izmaksas un sarežģījumus, kas rastos, ja Grieķija pamestu eirozonu, trešdien apliecināja vairāki eirozonas diplomāti.

Vienlaikus viņi uzsvēra, ka iespējamo seku analīze ir tikai piesardzība, izejot no veselā saprāta apsvērumiem.

Finanšu ministriju amatpersonām no eirozonas valstīm šonedēļ ieteikts, gatavojoties "koordinācijai attiecībā uz to, kas Eiropas līmenī katram būtu jādara", "pārdomāt" - ko Grieķijas aiziešana no eirozonas varētu nozīmēt attiecīgo valstu tautsaimniecībām, ziņu aģentūrai AFP apliecināja kādas eirozonas valsts diplomāts. Viņš uzstāja, ka tas nav politisks signāls Grieķijai, bet gan "normāla" prakse. "Tas nenozīmē, ka mēs uzskatām, ka notikumi aizies tik tālu," norādīja diplomāts, piebilstot - pretējā gadījumā "varētu teikt, ka mēs sapņojam". "Nav tā, ka pēkšņi tiktu pateikts, lai mēs esam gatavi", sacīja kāds cits diplomāts.

"Finanšu ministriju amatpersonas jau pirms gada bija noraizējušies, raugoties uz dažādiem scenārijiem, kas varētu attīstīties," atzina vēl cits diplomāts. "Atklāti sakot, tā būtu pienākumu nepildīšana, ja viņi to nedarītu."

Tikmēr Grieķijas valdība trešdien noliedza, ka eirozonas amatpersonas būtu ieteikušas dalībvalstīm gatavoties Grieķijas iespējamai aiziešanai no valūtas savienības. "Grieķijas Finanšu ministrija kategoriski noraida ziņojumus, ka Eirogrupas telefonkonferencē būtu pieprasīts, lai eirozonas valstis gatavo plānus tam, kā tikt galā ar situāciju gadījumā, ja Grieķija izstājas no eirozonas," teikts valdības paziņojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits