Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eirozona atliek lēmuma pieņemšanu par Grieķijas glābšanu

Eirozonas finanšu ministri otrdien izšķīrušies atlikt lēmuma pieņemšanu par finanšu palīdzības piešķiršanu Grieķijai, jo Atēnas vēl nav izpildījušas starptautisko aizdevēju izvirzītās prasības.

Kā ziņots, eirozona apmaiņā pret aizdevumu, kas Grieķijai nepieciešams draudošās maksātnespējas novēršanai, pieprasījusi papildus samazināt budžeta izdevumus par 325 miljoniem eiro, kā arī politisko līderu rakstisku apņemšanos īstenot taupības pasākumus, uz kuriem uzstāj Eiropas Savienība (ES).

Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers, kurš vienlaikus ir eirogrupas prezidents, izlēmis trešdien plānoto finanšu ministru sanāksmi aizstāt ar videokonferenci un turpināt sagatavošanās darbus iepriekš pirmdien paredzētajai sanāksmei.

"Es vēl neesmu saņēmis pieprasītos politiskos apliecinājumus no Grieķijas koalīcijas partijām par programmas īstenošanu," teikts Junkera izplatītajā paziņojumā.

Viņš piebildis, ka nepieciešams arī "tālāks tehniskais darbs", lai saskaņotu Grieķijas ES un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) auditoru viedokļus virknē jomu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits