Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

EK vēlas jaunu "nodokļu paradīžu" melno sarakstu

Eiropas Komisija (EK) pieprasījusi, lai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis panāk vienošanos par melno sarakstu, kurā būtu iekļautas visas valstis, kas palīdz izvairīties no godīgas nodokļu nomaksas, ziņo EUobserver.

Eiropas komisārs finanšu jautājumos Pjērs Moskovisī paziņoja, ka ES dalībvalstīm "ar steigu jāpieņem Eiropas "nodokļu paradīžu" [melnais] saraksts". Līdzīgs saraksts tika publicēts jau 2015. gadā, tomēr, kā pierāda noplūdusi informācija, saraksts ir jāpapildina. 

"Nav jēgas melnajā sarakstā iekļaut tikai vienu valsti," sacījis komisārs. Pēc viņa domām, svētdien publicētā Paradīzes dokumentu noplūde liecina, ka turīgi cilvēki un uzņēmumi ir gatavi darīt visu, lai izvairītos no nodokļu nomaksas. 

Jau vēstīts, ka Paradīzes dokumenti izgaismojuši, ka četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons, izmantojot īpaši sarežģītas shēmas, izvairījies no nodokļu maksāšanas par savu privāto lidmašīnu.

Tāpat nodokļu shēmas iesaistīts arī U-2 solists Bono, kurš, kā izrādās, jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no lielākajiem Lietuvas Utenas pilsētas investoriem - tur viņam kopā ar partneriem daļēji pieder lielveikals Aušra. Tāpat dokumentos atrastas norādes uz britu karaļnamu, kādu Lietuvas parlamenta deputātu un daudziem citiem politiķiem un slavenībām. 

Paredzams, ka jaunais "nodokļu paradīžu" melnais saraksts varētu tikt publiskots decembrī. Šobrīd, kā liecina Financial Times, vismaz 53 valstīm, pavalstīm vai autonomajām teritorijām ir nosūtīti brīdinājumi, kas mudina sakārtot nodokļu politiku. ES pārstāvji norādījuši, ka ar Lielbritāniju saistītās aizjūras teritorijas ir vienas no populārākajām vietām, kur tiek veidoti tā sauktie ofšori, kas var tikt izmantoti nelikumīgās darbībās.  

Dokumentu noplūde arī palīdzējusi atklāt, ka Krievijas valdība, izmantojot ASV prezidenta Donalda Trampa znota biznesa partneri Juriju Milneru, ieguldījusi simtiem miljonus sociālo mediju platformās Facebook un Twitter.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits