Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperts: Lisičanskas atstāšana nav zaudēts karš

Ukrainas pilsētas Lisičanskas atstāšana nav zaudēts karš, turklāt Ukrainas armijas atkāpšanās, nenonākot ielenkumā, ir vērtējams kā ļoti liels panākums, aģentūrai LETA norādīja Nacionālo bruņoto spēku kapteinis Jānis Slaidiņš.

"Skaidrs, ka krievi, paceļot sarkano karogu uz kārtējās nopostītās ukraiņu pilsētas, ir sasnieguši to mērķi, ko bija noteikuši, proti, krītot Lisičanskai, viss Luhanskas apgabals ir nonācis Krievijas spēku rīcībā. Tas gan nav zaudēts karš. Tā ir teritorijas zaudēšana, kuru diemžēl Ukrainas spēki ilgtermiņā nevarēja noturēt, jo spēku pārsvars bija apmēram viens pret desmit dzīvā spēka ziņā un arī vismaz viens pret pieci tehniskā pārsvarā," norādīja Slaidiņš.

Tas, ka Ukrainas armija atkāpās, secīgi nenonākot ielenkumā, ir vērtējams kā ļoti liels panākums, norādīja Slaidņš. Vienlaikus nav noliedzams, ka līdz ar Lisičanskas pamešanu krievi varēs izvērst savas apgādes līnijas, lai attīstību uzbrukumu citām pilsētām -  Siverskai, Slovjanskai, Kramatorskai un Bahmutai.

"Viņi līdīs tur tālāk, tas ir viennozīmīgi skaidrs," piebilda Slaidiņš

Runājot par kopējo situāciju frontē, Slaidiņš norādīja, ka galvenais ir tas, ka ukraiņiem ir izveidota stabila aizsardzība un, pateicoties tai, viņi spēj kavēt Krievijas spēku virzību. Vienlaikus krievi turpina izmantot izdedzinātās zemes taktiku, ar artilēriju iznīcinot visas iespējamās būves, lai ukraiņi nevarētu izveidot aizsardzību.

Lai arī rietumvalstu bruņojumu piegādes vēl plašā mērogā frontē nevar manīt, Slaidiņš norādīja ar lielu varbūtību, ka ukraiņi gatavo kādu uzbrukuma grupējumu un daudzas kaujas tehnikas vienības nav redzamas frontē.

"Viņi dodas uz fronti ar pašu nepieciešamāko minimumu. Arī ukraiņu speciālisti uzskata, ka tiek veidots uzbrukuma grupējums, ko vērst Hersonas virzienā. Krievi acīmredzot arī pastiprina Hersonas apgabalu ar nocietinājumiem, jo arī viņi saprot, ka šis būs Ukrainas armija uzbrukuma virziens," uzsvēra eksperts.

Jau ziņots, ka Ukrainas karaspēks svētdien atstājis Lisičansku, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Tikmēr svētdien Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņoja prezidentam Vladimiram Putinam, ka Krievijas karaspēks ieņēmis Lisičansku un līdz ar to pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu.

Līdz šim Ukrainas amatpersonas noliedza, ka Krievijas spēki būtu ieņēmuši Lisičansku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits