Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

ES vēstnieki ārkārtas sēdē apspriedīs Baltkrievijas un Zviedrijas diplomātisko konfliktu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstnieki piektdien sapulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai apspriestu Baltkrievijas un Zviedrijas diplomātisko konfliktu, ziņo avoti ES.

Jau vēstīts, ka Baltkrievija pagājušajā piektdienā izraidīja Zviedrijas vēstnieku Stēfanu Ēriksonu, paziņojot, ka tas mēģinājis iznīcināt abu valstu attiecības un uzturējis kontaktus ar opozīcijas organizācijām.

Trešdien Baltkrievija pavēstījusi, ka atsauks no Zviedrijas visus savus diplomātus, kā arī pieprasījusi Minsku atstāt visiem zviedru diplomātiem. "Piektdien notiks Eiropas Savienības vēstnieku ārkārtas tikšanās, lai izlemtu par atbilstošiem mēriem," atklāja kāds anonīms avots, piebilstot, ka tikšanās notiks Briselē. ES augstākās ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones preses pārstāvis apstiprināja, ka šāda tikšanās paredzēta, bet sīkāku informāciju neatklāja.

Baltkrievijas un Zviedrijas diplomātiskās nesaskaņas sākās īsi pēc tam, ka zviedru aktīvisti ar lidmašīnu nometa Baltkrievijas teritorijā "plīša desantu" - rotaļu lācīšus, kurus rotāja uzraksti vārda brīvības un cilvēktiesību atbalstam.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko "tagad no Baltkrievijas izraida visus diplomātus. Viņa bailes no cilvēktiesībām sasniegušas jaunus augstumus", tviterī trešdien ierakstījis Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

Baltkrievijā pēc "plīša desanta" amatu zaudēja Gaisa spēku un pretgaisa aizsardzības komandieris Dmitrijs Pahmeļkins un Valsts pierobežas komitejas priekšsēdētājs Igors Račkovskis. Rājienus un brīdinājumus saņēma arī citas drošības struktūru amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits