Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Fon der Leienas piedāvājums eirokomisāru amatu sadalījumam gaidāms septembra vidū

Eiropas Komisijas (EK) prezidentes Urzulas fon der Leienas piedāvājums komisāru amatu sadalījumam varētu būt sagaidāms septembra vidū, informēja EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

Viņš informēja, ka vēl dažas dienas jeb līdz augusta beigām Eiropas Savienības dalībvalstis var izvirzīt savus kandidātus darbam EK, bet Fon der Leiena faktiski jau ir sākusi intervijas ar šiem kandidātiem.

Tiek plānots, ka piedāvājums amatu sadalījumam varētu būt apmēram septembra vidū, tālāk sekos kandidātu noklausīšanās Eiropas Parlamentā (EP), un, ja viss virzīsies pēc plāna, tad nākamā EK darbu varētu sākt 1.novembrī.

Jautāts, vai EK sastāvā potenciāli varētu būt sagaidāmas lielas izmaiņas, Dombrovskis atbildēja, ka liela daļa no komisāriem mainīsies, bet paredzams, ka pietiekami daudzi arī turpinās darbu EK.

Kā ziņots, EP jūlija vidū ar pārliecinošu balsu vairākumu uz atkārtotu pilnvaru termiņu EK prezidentes amatā ievēlēja Fon der Leienu.

Dombrovskis tika ievēlēts jaunajā EP sasaukumā, bet atteicās no mandāta par labu EK priekšsēdētājas izpildvietnieka amatam. 

Ministru kabinets 11.jūnijā lēma Dombrovski trešo reizi nominēt darbam EK. Darbs EP un EK nav savienojams, attiecīgi Dombrovskim bija jāizšķiras, vai jūlijā sākt darbu EP un nolikt komisāra pilnvaras, savu trešo komisāra apstiprināšanas procedūru rudenī gaidot EP deputāta krēslā, kurā varētu atgriezties, ja kaut kādu iemeslu dēļ process neizdotos. Vai arī - uzreiz atteikties no EP deputāta mandāta, uz trešo pilnvaru termiņu EK kandidējot no komisāra pozīcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits