Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Vienu no slēgtajām mošejām apmeklējušas 12 personas, kas centās izceļot uz Sīriju un iesaistīties karadarbībā

Francijā slēdz islāma radikāļu apmeklētas mošejas

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs trešdien paziņojis, ka Francijas varasiestādes slēgs četras mošejas, kurās, iespējams, pulcējas islāma ekstrēmisti un tiek sludināts radikāls islāms, vēsta medijs The Local. Visas minētās mošejas bija Parīzes apkaimē.

Lēmums slēgt mošejas pamatots ar pantu no ārkārtas situāciju likuma, kas paredz slēgt tādas reliģiska rakstura pulcēšanās vietas, kurās atklāti tiek sludināta vardarbība, kurināts naids un klātesošie tiek mudināti pastrādāt terora aktus.

Piemēram, vienā no mošejām specdienesti uzgājuši slepenu radikālā islāma skolu. To regulāri apmeklējušas 12 personas, kuras stājušās tiesas priekšā par centieniem izceļot uz Sīriju, lai džihādistu rindās iesaistītos karadarbībā.

Lēmums stājies spēkā nekavējoties.

Diena jau pirmdien vēstīja, ka  nozīmīga loma musulmaņu radikalizēšanā un kaujinieku vervēšanā ir arī mošejām Vācijā. Tiesa, sīriešiem, kas, bēgot no kara dzimtenē, ieradušies Vācijā, dažas mošejas sagādājušas nepatīkamu pārsteigumu. Izrādās, tajās imami dievlūdzējiem pasniedz daudz konservatīvāku islāma interpretāciju nekā Sīrijā

Dievnamos, kas nereti saņem finansējumu no Saūda Arābijas, kur oficiālā ideoloģija ir ultrakonservatīvā islāma novirziens vahābisms, jaunatnācēji saskaroties ar pārmetumiem par izskatu un to, kā praktizē reliģiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits