Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Francijā kopš gada sākuma aizturētas 418 ar terorismu saistītas personas

Francijas policija izjauc teroraktu un aiztur septiņus aizdomās turamos

Francijas policija izjaukusi terorakta plānu un aizturējusi septiņas personas Strasbūrā un Marseļā, pirmdien paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs. Aizdomās turamie aizturēti naktī uz svētdienu operācijā, kas veikta pēc astoņus mēnešus ilgas izmeklēšanas. Viņu aizturēšana ļāvusi Francijas varasiestādēm novērst ilgi plānotu teroraktu, paziņoja Kaznēvs. Aizturētie ir franču, marokāņu un afgāņu izcelsmes personas.

Izmeklētājiem vēl jānoskaidro, vai aizturētie plānojuši vienlaicīgus koordinētus uzbrukumus vairākiem objektiem Francijā, norādīja ministrs.

"Terorisma draudi mūsu zemē vēl nekad nav bijuši tik lieli," atzina Kaznēvs, piebilstot, ka pilnīgu drošību neviens nevar garantēt un ka ikviens, kas to sola, melo.

Aizturētie drošības dienestu uzmanības lokā nonākuši tikai pēc operācijām, kas tika veiktas īsi pirms vasarā Francijā notikušās Eiropas kausa izcīņas futbolā.

Iepriekš viņi drošības dienestiem nav bijuši zināmi, izņemot kādu marokāni, kas bija nonācis kādas Francijas partnervalsts tiesībsargāšanas iestāžu uzmanības lokā, pavēstīja ministrs.

Viņš norādīja, ka kopumā kopš gada sākuma aizturētas 418 ar terorismu saistītas personas.

Tuvojoties Ziemassvētku tirdziņu sezonai, Strasbūrā izsludināts paaugstināts gatavības stāvoklis, un vietējās varasiestādes brīdinājušas, ka tās varētu atcelt tradicionālo svētku tirdzniecību, ja pastāvēs nopietni draudi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits