Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Grieķija sāk Kipras banku struktūrvienību pārņemšanu

Grieķija sākusi procesu, lai pārņemtu Atēnās strādājošo trīs Kipras banku struktūrvienības, piektdien paziņoja Grieķijas Finanšu ministrija. "Sadarbībā ar Kipras Centrālo banku Grieķijas banku grupa sākusi procedūru, lai iegādātos Grieķijā strādājošās Kipras bankas," norādīja ministrija, taču sīkāku informācija par pieminēto Grieķijas banku grupu nesniedza.

Ministrija piebilda, ka šis process garantēs Grieķijas banku sistēmas un grieķu noguldījumu stabilitāti Kipras banku struktūrvienībās. Šāds paziņojums izplatīts pēc telefonsarunas starp Grieķijas premjerministru Antoni Samaru un Kipras prezidentu Niku Anastasiadu.

Tikmēr Kipra jau paudusi pateicību Atēnām un paziņojusi, ka šis darījums tiek īstenots "ar vislabvēlīgākajiem nosacījumiem un svarīgu ieguvumu Kiprai". Pēc šī darījuma īstenošanas struktūrvienības kļūs par Grieķijas bankām un tiesīgas saņemt rekapitalizācijas līdzekļus, ko Grieķijai otrās glābšanas programmas ietvaros nodrošinājusi Eiropas Savienība (ES) un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF).

Grieķijas varasiestādes jau vairākkārt norādījušas, ka ir gatavas pārņemt valstī strādājošo Kipras banku struktūrvienību aktīvus. Grieķijā struktūrvienības ir trīs Kipras bankām - Bank of Cyprus, Hellenic Bank un Cyprus Popular Bank (CPB).

Kāds informācijas avots Grieķijas banku nozarē iepriekš pavēstīja, ka aptuveni viens miljards eiro būs nepieciešams, lai finansētu trīs struktūrvienību pārņemšanu. Šajās struktūrvienībās Grieķijā noguldījumos atrodas aptuveni 14,6 miljardi eiro (10,3 miljardi latu). Informācijas avots arī norādīja, ka interesi par šo struktūrvienību iegādi iepriekš izrādījušas Grieķijas trīs lielākās bankas un valstij piederošā pasta banka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits