Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Grieķu pensionārs izcīnījis 150 000 latu par viņa sejas izmantošanu uz «turku jogurta»

Grieķu pensionārs Mins Karacoglis bija ļoti pārsteigts, kad uzzināja, ka viņa sejas attēls nokļuvis uz Zviedrijā ražotā jogurta iepakojuma. Taču sirmais vīrs nebūt nebija iepriecināts par šo ziņu, jo Zviedrijas uzņēmums _Lindahls _savu ražojumu reklamēja kā «turku jogurtu». Grieķim nevar būt lielāks apvainojums, ja viņu nodēvē par turku.


Tagad par savām ciešanām 77 gadus vecais M.Karacoglis no Lindahls saņēmis līdz pat divu miljonu Zviedrijas kronu (150 000 latu) kompensāciju. Lindahls apstiprina, ka grieķu sirmgalvim samaksāti 1,5 līdz 2 miljoni kronu, lai izvairītos no turpmākas tiesāšanās.


Lindahls šo attēlu uz sava «turku jogurta» iepakojuma izmantoja jau vairākus gadus. M.Karacoglis neko nenojauta par šādu viņa portreta izmantošanu, līdz kāds viņa draugs Stokholmas lielveikala plauktā ievēroja pazīstamu seju. Lindahls taisnojas, ka savulaik attēls tika nopirkts no kādas foto aģentūras, tādēļ uzņēmums domāja, ka ar attēla izmantošanas tiesībām viss ir kārtībā.


M.Karacoglis savā sūdzībā uzsvēra, ka ir grieķis, nevis turks, tādēļ Zviedrijas uzņēmuma rīcību viņš uzskata par apvainojumu. Fotografēšanās brīdī viņš bija tērpies tradicionālās grieķu drānās, turklāt viņam līdzi bijuši ieroči, ar ko viņa vecvectēvs savulaik cīnījies pret turkiem. Grieķu un turku attiecības joprojām ir diezgan saspīlētas, jo grieķi gadsimtiem ilgi bija pakļauti Osmaņu impērijai.


M.Karacoglis bija tik ļoti apvainojies, ka sākumā par savām ciešanām prasīja 50 miljonus kronu (3,75 miljonus latu), bet tagad piekritis samierināties ar mazāku summu. Lindahls plāno arī turpmāk izmanto viņa seju sava jogurta reklamēšanai, jo zīmola attīstīšanā ieguldīta liela nauda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits