Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Igaunijā korupcijā apsūdzētais bijušais slimnīcas vadītājs vadīs lielāko privāto veselības aprūpes kompāniju

Korupcijā apsūdzētais bijušais Ziemeļigaunijas reģionālās slimnīcas (PERH) valdes priekšsēdētājs Teniss Alliks iecelts par Igaunijā lielākā privātā veselības pakalpojumu sniedzēja Medicum valdes priekšsēdētāju.

"Es ļoti augstu vērtēju Tenisa Allika zināšanas un pieredzi, un ar pārliecību varu uzticēt viņam vadību," paziņoja viens no Medicum dibinātājiem un bijušais valdes priekšsēdētājs Jānuss Vols, kurš kļūs par Medicum padomes priekšsēdētāju.

"Teniss Alliks ir ļoti spēcīgs mūsu komandas papildinājums, no kura mēs sagaidām jaunu stimulu attīstībai gan organizācijas vadībā, gan sadarbībā ar Veselības apdrošināšanas fondu, ministriju un partneriem veselības aprūpes jomā," norādīja Vols.

Alliks darbu Medicum raksturoja kā interesantu izaicinājumu.

Pēc 13 amatā pavadītiem gadiem jūnijā Alliks atstāja PERH vadītāja amatu pēc tam, kad viņam tika noteikts aizdomā turētā statuss korupcijas lietā.

Jau vēstīts, ka Igaunijas ģenerālprokuratūra - Valsts prokuratūra - tiesai septembrī nodeva krimināllietu par korupciju, kurā ekonomiskos noziegumos apsūdzēts bijušais PERH vadītājs, Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītājs, Ēdināšanas nodaļas vadītājs, kā arī ēdināšanas organizācijas kompānija un tās izpilddirektors.

Apsūdzības rakstā teikts, ka Alliks vairākkārt pieņēma kukuļus, par kuriem daudzu gadu garumā garantēja, ka ēdināšanas pakalpojumus slimnīcā sniedz krimināllietā apsūdzētā kompānija. Prokuratūra norāda, ka medicīnas iestāde vairākkārt konkursa rezultātā līgumu noslēdza ar apsūdzēto kompāniju, bet PERH vadītājs par kompānijas P.Dussmann Eesti līdzekļiem vairākkārt apmeklēja Oktoberfest festivālu Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits