Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Igaunijas armijas komandieris salīdzina mūsdienu Krieviju ar nacistisko Vāciju

Igaunijas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Antss Lāneotss salīdzinājis mūsdienu Krieviju ar nacistisko Vāciju 30.gados.

"Krievijas stratēģiskās vai, kā viņi paši saka, nacionālās intereses Dienvidkaukāzā nav saistītas tikai ar Gruziju, ir daudz plašākas ambīcijas un darba kārtība," teica Lāneotss Igaunijas sabiedriskās televīzijas diskusiju raidījumā.

"Krievija pašlaik drudžaini būvē impēriju un dara to pilnīgi staļiniskā veidā. Ja jūs paskatāties, ko Hitlers darīja 30.gadu otrajā pusē un salīdziniet ar to, kas pašlaik notiek Krievijā, ir daudz līdzīga," sacīja Lāneotss.

Viņš uzsvēra, ka Krievijas vēlas izmantot savus energoresursus, lai pakļautu savai kontrolei Rietumeiropu, Eiropas Savienību un caur to arī NATO.

"Tam pašlaik ir ļoti efektīvs ierocis - enerģijas ierocis," sacīja Lāneotss, norādot, ka Krievija vēlas iegūt kontroli pār Dienvidkaukāza tranzītkoridoru, pa kuru nafta no Kaspijas jūras baseina un Vidusāzijas tiek piegādāta Eiropai.

"Kad tā [Krievija] to panāks, tā kontrolēs ne tikai visu Vidusāziju, bet arī - izmantojot enerģiju - Eiropu, un iegūs savā kontrolē arī daudzas Āzijas valstis," teica Igaunijas bruņoto spēku komandieris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits