Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijas un Somijas premjeres aicina Eiropas valstis pārtraukt izsniegt tūristu vīzas Krievijas pilsoņiem

Igaunijas un Somijas premjerministres mudina Eiropas valstis pārstāt izsniegt tūristu vīzas Krievijas pilsoņiem.

Abas valdības vadītājas uzskata, ka Krievijas pilsoņiem vajadzētu liegt iespēju atpūsties Eiropā, kamēr Krievija karo pret Ukrainu.

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa otrdien tviterī norādīja, ka "Eiropas apmeklēšana ir privilēģija, nevis cilvēktiesības", piebilstot, ka pienācis laiks pārtraukt tūrismu no Krievijas.

Arī Somijas premjerministre Sanna Marina pirmdien raidorganizācijai "Yle" pauda viedokli, ka "nav pareizi, ka Krievijas pilsoņi var dzīvot normālu dzīvi, ceļot uz Eiropu, būt tūristi, kamēr Krievija īsteno brutālu agresijas karu Eiropā".

Igaunija un Somija robežojas ar Krieviju un ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis. ES aizliedza gaisa satiksmi no Krievijas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, bet Krievijas pilsoņi joprojām var ceļot pa sauszemi uz abām valstīm un pēc tam ar lidmašīnu doties uz citiem galamērķiem Eiropā.

"Yle" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Krievijas uzņēmumi sākuši piedāvāt ceļojumus ar automašīnām no Sanktpēterburgas uz lidostām Helsinkos un Lapēnrantā, kur pieejami tieši avioreisi uz galamērķiem Eiropā.

Igaunijas un Somijas izsniegtās vīzas ir derīgas visā Šengenas zonā, kurā ietilpst 26 valstis - 22 ES valstis un Islande, Lihtenšteina, Norvēģija un Šveice. 

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ vairākas ES valsts vairs neizsniedz vīzas Krievijas pilsoņiem, tai skaitā Latvija.

Jautājumu par vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem plānots apspriest ES valstu ārlietu ministru sanāksmē 31.augustā, ziņo "Yle".

Marina prognozēja, ka turpmākajās Eiropadomes sanāksmēs šis jautājums kļūs vēl aktuālāks, piebilstot, ka viņas personiskais viedoklis ir, ka tūrisms no Krievijas būtu jāierobežo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits