Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īrijas Veselības dienests pēc kiberuzbrukuma slēdzis visas savas datorsistēmas

Īrijas Veselības dienests piektdien slēdzis savas datorsistēmas, kurām noticis kiberuzbrukums, izmantojot izspiedējvīrusu.

"Mēs esam spēruši piesardzības soļus un slēguši visas mūsu IT sistēmas, lai pasargātu tās no šī uzbrukuma un ļautu mums pilnībā novērtēt situāciju," paziņoja Veselības dienests.

Kiberuzbrukums, kurā tiek turēti aizdomās starptautiski noziedznieki, vērsts pret veselības aprūpes datiem, bet amatpersonas sacīja, ka pacientu drošība nav apdraudēta.

"Mēs atvainojamies pacientiem un sabiedrībai par sagādātajām neērtībām un sniegsim papildu informāciju, tiklīdz tā būs pieejama," paziņoja Veselības dienests, uzsverot, ka kiberuzbrumums nav skāris Īrijas programmu cilvēku vakcinēšanai pret jauno koronavīrusu, un potēšana turpinās pēc plāna.

Pagājušajā piektdienā kiberuzbrukumā, kurā tika izmantots izspiedējvīruss, cieta ASV lielākā degvielas cauruļvadu sistēma Colonial Pipeline, kas pārtrauca darboties. Rezultātā Austrumkrastā cilvēki panikā steidzās iegādāties degvielu, kas noveda pie degvielas trūkuma daudzos benzīntankos.

Colonial Pipeline ir ASV lielākais cauruļvadu operators, kas parasti dienā transportē 2,5 miljonus barelu benzīna, dīzeļdegvielas, aviācijas degvielas un citu pārstrādātu naftas produktu.

Maskava ir noraidījusi ASV apsūdzības, ka kiberuzbrukumu sarīkoja Krievijā bāzēts hakeru grupējums.

Īrijas Veselības dienesta vadītājs Pols Reids sacīja, ka uzbrukums Īrijā ir starptautiska krimināla operācija, un atklāja, ka dienests sadarbojas ar policiju, armiju un lielajiem IT drošības pakalpojumu sniedzējiem.

Viņš sacīja, ka Veselības dienests mēģina ierobežot problēmu, un atzina, ka draudi vēl līdz galam nav izprasti.

Viena no Dublinas slimnīcām ziņo, ka IT problēmu dēļ sniedz tikai neatliekamo medicīnisko palīdzību un uzņem grūtnieces. Kiberuzbrukuma cietuši datori, kuros glabājas pacientu dati.

Aprīkojums, kas nepieciešams cilvēku dzīvību glābšanai, darbojas normāli, un pacientu drošība nav apdraudēta, sacīja slimnīcas vadītājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits