Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijā Covid-19 upuru skaits var būt par 19 000 lielāks nekā oficiālais

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Itālijā var būt par gandrīz 19 000 lielāks nekā oficiāli apstiprinātie vairāk nekā 32 000, ceturdien paziņoja Nacionālais sociālās nodrošināšanas institūts (INPS).

INPS, kas ir lielākais sociālās nodrošināšanas un labklājības institūts valstī, jaunā pētījumā atzina, ka uz oficiālo Covid-19 upuru skaitu nevar "paļauties".

Tā pētījums liecina, ka Itālijā martā un aprīlī reģistrēti pavisam 156 429 nāves gadījumi, kas par 46 909 pārsniedz vidējo mirušo skaitu šajos mēnešos laikā no 2015. līdz 2019.gadam.

Civilās aizsardzības aģentūra, kuras aprēķinātais Covid-19 upuru skaits veido nacionālās statistikas pamatu, martā un aprīlī reģistrēja tikai 27 938 ar jauno koronavīrusu saistītus nāves gadījumus. 

Tas nozīmē, ka šajos divos mēnešos reālajam Covid-19 upuru skaitam vajadzētu būt par 18 971 lielākam. 18 412 no šiem nāves gadījumiem reģistrēti Covid-19 smagi piemeklētajos valsts ziemeļos.

"Ņemot vērā faktu, ka nāves gadījumu skaits šajā laikā ir diezgan stabils, mēs ar nepieciešamo piesardzību varam saistīt lielu daļu no šiem nāves gadījumiem šajos pēdējos divos mēnešos ar [Covid-19] epidēmiju," paziņoja INPS. 

Institūts piebilda, ka nāves gadījumu skaita palielināšanās var būt notikusi nevis šīs slimības dēļ, bet tāpēc, ka ar citām slimībām sirgstošie nevarēja saņemt veselības aprūpi, jo slimnīcas bija pārslogotas koronavīrusa pandēmijas apstākļos.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem pandēmija Itālijā ir prasījusi 32 486 cilvēku dzīvības, tai skaitā 26 715 - Lombardijas reģionā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits