Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Itālijas pirmo melnādaino ministri apmētā ar banāniem

Itālijas pirmā melnādainā ministre Sesīlija Kjengi nedēļas nogalē atkārtoti kļuva par rasistiska uzbrukuma upuri. Politiskajā mītiņā kāds vīrietis ministri apmētāja ar banāniem. Integrācijas ministre, kura jau agrāk piedzīvojusi rasistiskus apvainojumus, nodēvēja uzbrukumu par «pārtikas izšķērdēšanu».

Notikušais šokējis vairākus politiķus, kuri nosodījuši incidentu. «Kārtējais kauna un negoda žests. Izsaku solidaritāti ministrei Kjengi,» sacīja Romas bijušais mērs Džanni Alemanno. Vides ministrs Andrea Orlando apgalvoja, ka ir dziļi sašutis par šo «nožēlojamo rīcību».

Politiķi aicinājuši S. Kjengi nepiekāpties nelabvēļu priekšā un turpināt apkarot rasismu. «Kjengi pierādījusi, ka pret idiotisku un vardarbīgu rīcību labākais ierocis ir ironija,» lauksaimniecības ministri Nunsiju de Džirolamo citēja ziņu aģentūra AFP.

Taču citi politiķi paši izcēlušies ar aizvainojošiem komentāriem. Šomēnes Itālijas galēji labējās partijas Ziemeļu līga senators Roberto Kalderoli pielīdzināja S. Kjengi orangutanam. «Es mīlu dzīvniekus, taču ikreiz, kad fotogrāfijā ieraugu Kjengi, saskatu orangutana iezīmes,» partijas sanāksmē paziņoja R. Kalderoli.

R. Kalderoli bija spiests atvainoties par saviem vārdiem, jo citi politiķi aicināja viņu atkāpties. Senators atzina, ka pieļāvis kļūdu, un solīja ministrei aizsūtīt rozes.

S. Kjengi dzimusi Kongo Demokrātiskajā Republikā, bet astoņdesmitajos gados pārcēlās uz Itāliju, lai studētu medicīnu. Imigrācijas kritiķus saniknojis ministres aicinājums piešķirt pilsonību visiem imigrantu bērniem, kas dzimuši Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits