Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Itālijas policija izmanto Facebook mafijas locekļu meklēšanā

Itālijas policija izmanto sociālo tīklu Facebook mafijas locekļu tvarstīšanai, jo bēguļošanas laikā gangsteri nespēj atturēties no sava statusa atjaunošanas, piektdien vēsta laikraksts L'Espresso.

"Mums tas ir svarīgs instruments," laikrakstam norādīja Milānas policijas detektīvu priekšnieks Alesandro Džuliano. "Tas parāda savstarpējās saites starp cilvēkiem. Arī fotogrāfiju materiāls ir sākuma punkts izmeklēšanām," atzīmēja Džuliano.

Laikrakstā minēti piemēri, kā mafijas locekļi izmantojuši Facebook izspiešanai, nāves draudu nosūtīšanai un narkotiku piegāžu organizēšanai. Sociālais tīkls nereti tiek izmantots, arī lai demonstrētu savu aprindu ietekmi.

"Tas ļauj mums labāk saprast, kā viņi darbojas," atzīmēja Džuliano. "Facebook ļauj izplatīt vēstījumus vienkāršā un tiešā veidā," norādīja Neapoles prokurors Antonelo Ardituro.

Piemēram, kāds mafijas loceklis publiskojis šādu frāzi: "Aci pret aci, zobu pret zobu. Neizrādīt žēlastību." Vīrieša profils Facebook atklāja, ka viņš ir Ala Pačīno filmas Scarface (Seja ar rētu) fans un dzimšanas dienā cienājis draugus ar kūku, kuru rotājuši divi šokolādes ieroči.

Policija izmanto Facebook arī algotu slepkavu izsekošanai. Vairāki kriminālnoziedznieki notverti, jo neuzmanīgi publiskojušo fotogrāfijas, pēc kurām bijis iespējams identificēt viņu atrašanās vietu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits