Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Itālijas valdība vienojas par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu

Itālijas valdošā koalīcija trešdien panākusi vienošanos par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu, tādējādi novēršot iespējamo valdības krišanu.

Bijušā premjerministra Silvio Berluskoni pārstāvētā Brīvības tautas partija (PdL) priekšvēlēšanu kampaņas laikā solīja panākt nepopulārā nodokļa atcelšanu un tagad draudēja izstāties no premjerministra Enriko Letas vadītās valdības, ja kreisi centriskā Demokrātiskā partija atteiksies piekāpties šajā jautājumā.

"Misija ir izpildīta," savā Tvitera kontā pēc slēgtās kabineta sēdes trešdienas vakarā paziņoja PdL sekretārs un iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno, kurš ieņem arī vicepremjera amatu. Berluskoni jau paziņojis, ka partija guvusi uzvaru, kas veicinās Itālijas ekonomikas izaugsmi. "Mēs esam pildījuši savus solījumus," uzsvēra bijušai premjers.

Savukārt Leta preses konferencē vēlāk pavēstīja, ka iepriekšējās Mario Monti vadītās valdības ieviestais nekustamā īpašuma nodoklis netiks attiecināts uz pirmo mājokli, kā arī uz lauksaimniecības zemēm un ēkām. "Visa šī operācija veikta, nemainot mūsu publiskās bilances balansu. Mēs pildīsim mūsu saistības pret Briseli" saglabāt budžeta deficītu zem trim procentiem no iekšzemes kopprodukta (IKP), uzsvēra premjerministrs.

Viņš piebilda, ka četrus miljardus eiro lielo iztrūkumu, kuru šogad radīs nodokļa atcelšana, paredzēts segt ar valdības izdevumu samazināšanu un nodokļu paaugstināšanu azartspēlēm, par ko tikšot lemts vēlāk.

Leta arī paziņoja, ka, sākot ar 2014.gadu, itāļiem nāksies maksāt jaunu "pakalpojumu nodokli", kas tikšot aprēķināts taisnīgāk nekā atceltais nekustamā īpašuma nodoklis un kura ieņēmumi palīdzēs finansēt vietējos sabiedriskos pakalpojumus.

Kabinets arī vienojies palielināt par 500 miljoniem eiro valsts rezerves fondu, kā arī sniegt palīdzību tiem itāļiem, kuriem radušās grūtības atmaksāt hipotekāros kredītus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits