Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Izveidota Golovatova lietas Lietuvas-Austrijas darba grupa

Lietuvas un Austrijas tieslietu ministru izveidotajā darba grupā, kas izskatīs saistībā ar Viļņas 1991.gada 13.janvāra slaktiņu apsūdzētā bijušā padomju specvienības komandiera Mihaila Golovatova atbrīvošanas lietu, darbosies pa diviem pārstāvjiem no katras valsts, ceturtdien apliecināja amatpersonas.

Austriju darba grupā pārstāvēs vecākais prokurors Johanness Martečlēgers un Tieslietu ministrijas starptautisko krimināltiesību nodaļas vadītāja Barbara Gota Flemmiha. Savukārt Lietuvu - Ģenerālprokuratūras krimināllietu nodaļas vecākā prokurora vietnieks Tomass Krusna un Tieslietu ministrijas starptautisko tiesību nodaļas direktora vietnieks Darjus Zilis.

Austrijas pārstāvji trešdien minēja, ka darbs varētu tikt uzsākts nedēļas laikā. Līdzīgos ieskatos ir arī Lietuvas amatpersonas.

Kā norādīja Lietuvas tieslietu ministrs Remigijs Šimašus, Lietuvas ekspertiem, visticamāk, būs jādodas uz Austriju. Darba grupas apkopotā informācija tiks izmantota turpmākajos politiskajos un juridiskajos lēmumos Golovatova atbrīvošanas lietā.

Golovatovs 14.jūlijā tika arestēts Vīnes lidostā, pamatojoties uz Lietuvas 18.oktobrī izsniegto Eiropas aresta orderi. No apcietinājuma viņu atbrīvoja 15.jūlija pēcpusdienā, kad kopš aresta brīža nebija pagājušas pat 24 stundas.

Austrija skaidroja, ka Lietuva nav sniegusi pieprasīto papildu informāciju, tomēr lietuviešu puse šo versiju noraidīja, uzstājot, ka visa pieprasītā informācija sniegta.

Atsaucoties uz informācijas avotiem Krievijas ārlietu struktūrās, mediji ziņoja, ka Austrija atbrīvojusi arestēto Golovatovu, pakļaujoties Maskavas spiedienam.

Golovatovs Lietuvā tiek apsūdzēts par saistību ar 1991.gada 13.janvārī Viļņā padomju spēku sarīkoto slaktiņu, kurā tika nogalināti 14 cilvēki un aptuveni 800 guva ievainojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits