Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Korbins Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās startēs kā neatkarīgais

Bijušais britu leiboristu līderis Džeremijs Korbins piektdien pavēstīja, ka gaidāmajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās startēs kā neatkarīgs kandidāts.

74 gadus vecais Korbins, kas Londonas Islingtonas ziemeļu apgabalu parlamentā pārstāvējis vairāk nekā 40 gadu, sacīja, ka grib būt "neatkarīga balss vienlīdzībai, demokrātijai un mieram".

Korbins vadīja leiboristus iepriekšējās 2019.gada vēlēšanās, bet pēc sliktajiem rezultātiem no līdera amata atkāpās, un kopš 2020.gada parlamentā darbojas kā neatkarīgs likumdevējs.

Partija apturēja Korbina dalību organizācijā, pēc tam kad viņš atteicās pieņemt atzinumus, ar ko klajā nāca tiesību uzraugs pēc izmeklēšanas par apsūdzībām, ka Korbina vadības laikā partijā sazēlis antisemītisms. Korbins taisnojās, ka antisemītisms tiek "dramatiski pārspīlēts politisku iemeslu dēļ". Platformā "X" Korbins pauda, ka viņa vēlētājiem "atņemta ietekme".

"Es ticu demokrātijai. Es gribu, lai mūsu politiskās partijas būtu demokrātiskas, bet Islingtonas ziemeļu leiboristu biedriem ir liegtas tiesības izraudzīties savu kandidātu," piebilda Korbins. "Tāpēc mums ir jāiestājas par savu lietu un jāsaka, ka mēs to vairs nepieņemsim. Tāpēc es kandidēšanu kā neatkarīgs kandidāts Islingtonas ziemeļu iedzīvotājiem."

Islingtonas ziemeļi tradicionāli bijusi drošs leiboristu apgabals, un Korbina lēmums vispārējos vēlēšanu rezultātus neietekmēs. Tomēr šis solis leiboristiem, kas gatavojas atgūt varu pirmo reizi kopš 2010.gada, ir nevajadzīga uzmanības novēršana. Pastāv risks, ka leiboristu balsis šajā vēlēšanu apgabalā sadalīsies, bet uzvaru gūs kādas citas partijas kandidāts.

Leiboristu līderis Kīrs Stārmers sacīja, ka leiboristi Islingtonas ziemeļu apgabalam izraudzīsies "lielisku kandidātu".

2019.gadā Korbins Islingtonas ziemeļos guva uzvaru, ievērojami apsteidzot tuvāko sāncensi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits