Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Laikraksts: Krievija Ukrainu apšauda ar modernām raķetēm, kas izgatavotas pēc sankciju ieviešanas

Krievija Ukrainu apšaudījusi ar savām vismodernākajām spārnotajām raķetēm, kuras tā izgatavojusi jau vairākus mēnešus pēc Rietumu sankciju noteikšanas, vēsta laikraksts New York Times, atsaucoties uz pētījuma rezultātiem.

"Atbilstoši bruņojuma izpētes organizācijas datiem, dažas spārnotās raķetes, ko Krievija novembra beigās izšāva uz Ukrainas civilo infrastruktūru, izgatavotas jau dažus mēnešus pēc tam, kad Rietumi bija noteikuši sankcijas, kas vērstas uz to, lai Maskavai liegtu šīs munīcijas ražošanai nepieciešamās komponentes," vēsta izdevums.

Eksperti pētījuši raķešu H-101 atlūzas, kas Kijivā tika atrastas pēc 23.novembra uzbrukuma. Kā teikts atskaitē, ko pētnieki publicējuši pirmdien, viena no raķetēm izgatavota vasarā, bet otra - pēc septembra, par ko liecina marķējums uz ieročiem.

Kā norādījis viens no pētniekiem, fakts, ka Krievija turpina ražot modernas vadāmās raķetes, tādas kā H-101, liecina par to, ka tā atradusi veidu, kā iegādāties pusvadītājus un citu tehniku, neraugoties uz sankcijām, vai arī tai bijuši lieli komponenšu krājumi vēl līdz pilna mēroga kara sākumam.

Tie ir vieni no pēdējiem Lielbritānijā bāzētās organizācijas "Conflict Armament Research" secinājumiem. Šī organizācija identificē un izseko karos izmantotos ieročus. Neilgu pirms uzbrukuma Kijivā pēc Ukrainas izlūkdienestu uzaicinājuma ieradās neliela organizācijas pētnieku grupa, vēsta laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits