Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LATO ģenerālsekretāre: Turcijas piekrišana ratificēt Zviedrijas uzņemšanu NATO bija laika jautājums

Turcijas piekrišana ratificēt Zviedrijas uzņemšanu NATO bija politiskās tirgošanās un laika jautājums, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Transatlantiskā organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Sigita Struberga.

Struberga uzskata, ka Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana paziņojums nebija liels pārsteigums. Turcijas prezidents esot izspēlējis visas iespējamās kārtis un ieguvis sev labvēlīgāko rezultātu, kuru viņš politiskās tirgošanās rezultātā varējis ietirgot.

Turcijas prezidents iegūs iespējas sarunāties ar ASV prezidentu Džo Baidenu, kā viņš iepriekš vēlējās, un, iespējams, citus labumus, par kuriem pašlaik ir pāragri spriest, lēsa Struberga.

Eksperte ir pārliecināta, ka ir gaidāma arī Ungārijas piekāpšanās Zviedrijas uzņemšanas NATO jautājumā. Pašlaik nevar spriest, vai tas notiks tuvākajās dienās, bet ir skaidrs, ka piekāpšanās notiks, jo jau iepriekš Ungārija paziņoja, ka tā nebūšot vienīgā valsts, kas bloķē Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Iepriekš vēstīts, ka NATO samita priekšvakarā Stoltenbergs Viļņā tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un Zviedrijas premjerministru Ulfu Kristersonu, cerot vēl pēdējā brīdī pierunāt Ankaru atmest iebildumus pret Zviedrijas uzņemšanu aliansē.

Tomēr negaidītajā kopīgajā paziņojumā, kas izplatīts pēc trīs amatpersonu tikšanās, joprojām nav teikts, cik ilgs laiks Turcijai būs vajadzīgs, lai pabeigtu ratifikācijas procedūru.

Vēl iepriekš pirmdien Erdogans bija paziņojis, ka atbalstīs Zviedrijas uzņemšanu NATO tikai gadījumā, ja Eiropas Savienība atsāks jau ilgstoši iesaldētās iestāšanās sarunas ar Ankaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits