Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lielbritānijā preterorisma operācijas laikā aizturēti septiņi cilvēki

Lielbritānijas policija preterorisma operācijas ietvaros valsts otrajā lielākajā pilsētā Birmingemā aizturējusi septiņus cilvēkus, vēsta šīs valsts plašsaziņas līdzekļi. Visi aidomās turamie apcietināti naktī svētdienas uz pirmdienu, viņu dzīvesvietās tiek veiktas kratīšanas.

Seši no aizturētajiem ir vīrieši vecumā no 25 līdz 32 gadiem. Viņi tiek turēti aizdomās par terora akta Lielbritānijas teritorijā gatavošanu. Nedaudz vēlāk aizturēta arī kāda 22 gadus veca sieviete, kura, domājams, slēpusi no slepenajiem dienestiem informāciju pār gatavoto uzbrukumu. Visi septiņi aizturētie nogādāti policijā nopratināšanai.

Īpašā operācija, kura, pēc policijas sniegtās informācijas, gatavota vairākus mēnešus, piedaloties grupējumā iefiltrētam aģentam, noritējusi bez ieroču izmantošanas.

Šāda veida operācija arī nav pirmā valstī: 2009. gada novembrī līdzīga operācija pret aizdomās par terora aktu gatavošanu turētajiem notika Mančesterā. Trīs no toreiz aizturētajiem vīriešiem tika atzīti par vainīgiem un septembra sākumā tiesa viņiem piesprieda ilgstošus cietumsodus. Savukārt grupējuma garīgajam līderim tika piespriesti četri mūža ieslodzījumi.

Jāpiebilst gan, ka nedaudz agrāk britu policijai nācās atvainoties par neveiksmīgu īpašo operāciju. Arī 2009. gada aprīlī tika aizturēta grupa par terora aktu gatavošanu aizdomās turamo un toreizējas britu premjers Gordons Brauns paziņoja par lielas sazvērestības atklāšanu un par terora akta novēršanu. Tomēr jau pēc dažām dienām visi aizdomās turamie tika atbrīvoti, neuzrādot viņiem nekādas apsūdzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits