Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lielbritānijas ārlietu ministrs: eirozona ir degošs nams bez izejām

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs trešdien atzina - līdz ar parādu krīzi pierādījies, viņa pirms desmit gadiem izteiktais vērtējums, ka eirozona ir "degošs nams bez izejām", ir patiess.

Eirozonas valstis vēl gadu desmitiem jutīs krīzes sekas, pārliecināts ir Heigs, viens no konservatīvā premjerministra Deivida Kemerona valdības radikālākajiem eiroskeptiķiem.

"Es eiro raksturoju kā degošu namu bez izejām, un ir pierādījies, ka dažās tā valstīs tā tas ir," ministrs sacīja intervijā žurnālam "The Spectator", atkārtojot izteikumus, kurus viņš pauda 1998.gadā, būdams toriju līderis.

Heigs centās viest skaidrību savos izteikumos, sakot: "Ir degošas mājas, kurās izdodas apdzēst ugunsgrēku vai to kontrolēt, vai iegūt plašāku telpu vai darīt ko tamlīdzīgu."

"Ar šo analoģiju es varbūt esmu gājis par tālu, tomēr tā [eirozona] ir būvēta bez izejām, tāpēc fiziski grūti pamest valūtu, ja nav plāna, kā to paveikt. Man nešķiet, ka mums vajadzētu par to iestāties," norādīja ministrs.

"Tomēr viņiem ir neapskaužamas izvēles un tas skaidri nozīmē, ka, esot eiro [zonā], grieķiem vai itāļiem vai portugāļiem ir jāakceptē lielas izmaiņas, kas notiek viņu valstīs, pat lielākas, nekā būtu tad, ja viņi nebūtu eiro [zonā]," skaidroja Heigs.

"Un vāciešiem būs jāakceptē, ka viņi subsidēs šīs valstis vēl ilgu laiku, patiesībā, visu savu atlikušo dzīvi," norādīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits