Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Merkele panākusi koalīcijas piekrišanu jaunam plānam bēgļu problēmas risināšanai

Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien paziņojusi, ka valdošajā koalīcijā panākusi vienošanos par jaunu plānu nelegālo imigrantu un bēgļu aizturēšanai uz Eiropas Savienības (ES) robežām pirms sadalīšanas tālāk pa bloka valstīm.

Kanclere paziņoja, ka pienācis laiks tikt galā ar "nacionālā mēroga uzdevumu", kas stāv Vācijas priekšā, un piebilda, ka kristīgie demokrāti (CDU) tam ir gatavi.

Merkele, kurai ceturtdien plānota tikšanās ar visu Vācijas federālo zemju līderiem, solīja, ka nākotnē bēgļi tiks reģistrēti un taisnīgi sadalīti pa ES valstīm, kad ieradīsies uz bloka robežām, nevis varēs brīvi plūst cauri visai Šengena zonai.

Kanclere norādīja, ka ātrāk tiks deportētas personas, kuru lūgums pēc patvēruma noraidīts, un tiks ieguldītas lielākas pūles ES ārējo robežu nodrošināšanā.

"Es ceru, ka pāris gadu laikā cilvēki Vācijā varēs teikt: Viņi toreiz izdarīja pareizi," piebilda Merkele.

Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers, kurš pēdējās nedēļās atklāti kritizējis Merkeles politiku bēgļu jautājumā, sacīja, ka sabiedrībai ir jāparāda koalīcijas partneru spēja darboties kopīgi šī vēsturiskā projekta īstenošanā.

Galvenās domstarpības bija jautājumā par tā dēvētajām tranzīta zonām uz Eiropas robežām. Idejas atbalstītāji uzskata, ka nometņu izveidošana uz robežām ļautu efektīvāk organizēt patvēruma pieprasījumu procesu, bet kritiķi apgalvo, ka nometnes būtībā līdzināsies milzīgiem cietumiem.

CDU un tās Bavārijas meitaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU), ko vada Zēhofers, cer izmantot tranzīta zonas, lai samazinātu to cilvēku skaitu, kuru lūgumi pēc patvēruma, ierodoties Vācijā, gandrīz droši tiktu noraidīti. Tādi, piemēram, ir nelegālie imigranti, kas ierodas no tā dēvētajām drošās izcelsmes valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits