Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ministrs: Polijas armija par Krievijas raķeti zināja, bet valdību neinformēja

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks ceturtdien paziņoja, ka armijas pārstāvji pretēji tam, kā tam būtu bijis jānotiek, nav informējuši valdību un nav veikuši pienācīgu decembra vidū Polijas rietumdaļā nokritušās Krievijas spārnotās raķetes meklēšanu.

Atbilstoši Polijas preses ziņām 16.decembrī spārnotā raķete H-55 tika izšauta no Krievijas lidmašīnas Baltkrievijas gaisa telpā, tā nolidoja vairākus simtus kilometru virs Polijas un nogāzās valsts rietumu daļā mežā netālu no Bidgoščas pilsētas.

Tikai aprīļa beigās to nejauši uzgāja vietējais iedzīvotājs.

Kā sacīja Blaščaks, pārbaudē, ko viņš licis veikt pēc šī atraduma, konstatēts, ka Polijas armijas pārstāvji saņēmuši informāciju par šo raķeti no Ukrainas kolēģiem, bet nav izdarījuši to, kas tiem bija jādara.

"Konstatēts, ka 16.decembrī operatīvā komandiera pakļautībā esošais gaisa operāciju centrs saņēma no Ukrainas puses informāciju par to, ka Polijas gaisa telpai tuvojas objekts, kas varētu būt raķete," Blaščaka teikto citē ziņu aģentūra "Reuters".

"Atbilstoši pārbaudes secinājumiem operatīvais komandieris neizpildīja savus pienākumus un neinformēja mani un citus dienestus, kā to paredz procedūras gadījumā, kad Polijas gaisa telpā parādās šāds objekts," rezumēja Blaščaks, norādot, ka pirmo reizi par raķeti uzzinājis aprīlī, kad atrastas tās atlūzas.

Kā sacīja ministrs, arī nokritušās raķetes meklēšana nav notikusi pienācīgi. Uz raķetes nogāšanās rajonu nosūtīta policijas patruļa, tikai pēc trim dienām 19.decembrī meklēšanas darbos iesaistīts helikopters, un pat šī pieticīgā operācija pēc vienas dienas pārtraukta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits