Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Monti: Eiro nākotne atkarīga arī no Itālijas

Itālijas jaunais premjerministrs Mario Monti ceturtdien savā pirmajā uzrunā parlamentam, kurā tika prezentēti plāni krīzes apkarošanai, norādīja, ka eiro nākotne atkarīga arī no Itālijas.

"Eiro nākotne arī atkarīga no tā, ko nākamo nedēļu laikā Itālija paveiks," sacīja Monti, piebilstot, ka viņa jaunā tehnokrātu valdība īstenos taupības pasākumus, kurus sabalansēs izaugsme un taisnīgums.

Bijušais Eiropas Savienības (ES) komisārs norādīja, ka Eiropa patlaban piedzīvo "visgrūtākos gadus kopš Otrā pasaules kara" un brīdināja, ka Eiropas projekts "nepārdzīvotu monetārās savienības sabrukumu."

Viņš arī uzsvēra nepieciešamību pārtraukt Itāliju uzskatīt par Eiropas "vājo posmu, pretējā gadījumā mēs riskējam kļūt par partneriem modelim, ko mēs nepalīdzējām izveidot un ko varētu izveidot valstis, kas nevēlas spēcīgu Itāliju".

Monti, kura ekonomikas programmu ar nepacietīgu gaidījuši pasaules valstu līderi, pavēstīja, ka viņš plāno reorganizēt darba tirgu un pensiju sistēmu.

Īstenot tieši šos pasākumus jau iepriekš aicināja ES un sagaidāms, ka to ietveršana plašākā ekonomikas reformu plānā palīdzēs nomierināt satrauktos finanšu tirgus.

Tāpat jaunais Itālijas premjers pauda cerības samazināt nodokļu slogu darbaspēkam un pārskatīt nekustamo īpašumu nodokli.

Monti runa tika uzņemta labvēlīgi un Senāta spīkeram nācās iejaukties, aicinot parlamenta locekļus klausīties, nevis aktīvi aplaudēt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits