Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nīderlande Covid-19 dēļ ievieš stingrākus noteikumus liepilsētās

Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā, Roterdamā un citās lielākajās pilsētās tiks ieviesti stingrāki veselības noteikumi saistībā ar bažām par Covid-19 infekcijas gadījumu otro vilni, piektdien paziņoja valdība Hāgā.

Attiecīgajos rajonos restorāniem un bāriem būs pusnaktī jābeidz viesu uzņemšana un jāslēdz savas durvis plkst.1 naktī. Viesu grupām jābūt mazākām par 50 cilvēkiem gan iekštelpās, gan ārtelpās.

Koncertu un citu plašāku pasākumu organizētājiem būs jāiesniedz pieteikumi to rīkošanai. Amsterdamā parki naktīs tiks slēgti, lai novērstu nelikumīgas ballītes.

Stingrākie noteikumi stāsies spēkā svētdienas vakarā.

Nīderlandes varas iestādes ir ziņojušas par gandrīz 2000 jauniem Covid-19 gadījumiem pēdējo 24 stundu laikā, un tas ir jauns rekords.

Straujāk pieaugot Covid-19 gadījumu skaitam, Nīderlandes varas iestādes bažījas, ka ir sācies inficēšanās otrais vilnis. Slimnīcas tomēr nav pārmērīgi noslogotas ar Covid-19 pacientiem, un amatpersonas mēģina nepieļaut, ka tas notiktu.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite atgādināja pilsoņiem par situāciju pavasarī un aicināja sabiedrību ievērot noteikumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits