Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Nīderlande liedz nolaišanos Turcijas ārlietu ministra lidmašīnai, Erdogans sola atmaksāt

Nīderlandes valdība sestdien liegusi nolaišanos Turcijas ārlietu ministra Mevlita Čavušolu lidmašīnai, norādot uz "apdraudējumu sabiedriskajai kārtībai un drošībai", ko rada viņa nodoms aģitēt Nīderlandē dzīvojošos Turcijas pilsoņus 16.aprīlī gaidāmajā Turcijas referendumā balsot par prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana pilnvaru paplašināšanu.

Kā ziņots, Nīderlandes valdība jau bija likusi skaidri saprast, ka šo ieceri neatbalsta, tomēr Čavušolu sestdien pavēstīja, ka tik un tā dosies uz Roterdamu, un brīdināja, ka Nīderlandei tiks noteiktas "spēcīgas sankcijas", ja tā mēģinātu bloķēt viņa ierašanos.

Nīderlandes ārlietu ministrs Berts Kūnders ceturtdien paziņoja, ka viņa valsts sabiedriskās drošības apsvērumu dēļ "nekādā gadījumā" nesekmēs Čavušolu iecerēto viesošanos valstī. "Mēs nepiedalīsimies Turcijas valdības amatpersonas vizītē, kas vēlas veikt politisku referenduma kampaņu," viņš uzsvēra, piebilstot, ka informējis par to arī pašu Čavušolu.

Jau dienu pirms tam Roterdamas mērs Ahmeds Abutalebs pavēstīja, ka mītiņš atcelts, jo pasākuma norises vietas īpašnieks paziņojis, ka tā vairs nav pieejama.

Erdogans sestdien draudējis atmaksāt Nīderlandei. "Viņi, šie fašisti, nacistu pēcteči, neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas," Turcijas prezidents paziņojis mītiņā Stambulā. "Jūs varat neuzņemt mūsu ministra lidmašīnu, bet paskatīsimies, kā jūsu lidmašīnas tagad ieradīsies Turcijā."

pievienota pēdējā rindkopa

 

Top komentāri

agresīvajam draudētājam Erdoganam j
a
Ja kādu nevēlos redzēt,tad man ir tiesības nelaist tevi savās mājās..
Fakts
F
Var jau nelaist Nīderlandes lidmašīnas uz Turciju, bet paskatīsimies kas būs ja turkus vairs nelaidīs uz Nīderlandi? Lai brauc mājās un varēs gan mītiņot gan balsot.
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Erdogans sola atmaksāt >> Nevis 'atmaksāt ', bet 'atriebties'. Tieshaam 'kriit uz nerviem' Latvijas saitu rakstiitaaju/redaktoru Latvieshu valodas ABSOLUUTA nepaarvaldiishana! Juus vispaar pamatskolaa esat maavciijushies???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits