Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Nīderlandes ministrs: Ungārijai ir tiesības rīkot referendumu patvēruma meklētāju kvotu jautājumā

Ungārijai ir tiesības rīkot referendumu patvēruma meklētāju kvotu jautājumā, ceturtdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts Nīderlandes migrācijas lietu ministrs Klāss Deikhofs.

"Ikvienai valstij ir tiesības organizēt referendumu. Šķiet, šodien [tie] ir diezgan populāri Eiropas jautājumos," reportieriem Briselē norādīja ministrs pirms gaidāmās bloka iekšlietu ministru sanāksmes. "Nedomāju, ka Eiropas tiesības aizliedz referendumus."

"Pirmkārt, mums ir jāredz, vai referendums notiks, kāds būs jautājums, kāds būs rezultāts un tad - ko valdība nesīs atpakaļ pie Eiropas galda," skaidroja Deikhofs.

Ierodoties uz ministru sanāksmi, ES migrācijas komisārs Dimitris Avramopuls uzsvēra, ka Eiropa sasniegusi "kritisku brīdi".

"Atsevišķas iniciatīvas nekur nevedīs. Tieši šobrīd apdraudēta ir savienība un cilvēku dzīvības," viņš sacīja, piebilstot, ka "līdz 7.martam ir palikušas tikai 10 dienas".

7.martā notiks nelegālās migrācijas jautājumam veltīts ES un Turcijas samits.

Tikmēr Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paziņojis, ka ES nauda apmaiņā pret Turcijas centieniem novērst nelegālo imigrantu došanos uz Eiropu ir "ilūzija".

"Mēs apmaiņā pret naudu un solījumiem pazemīgi lūdzam [Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu] Erdoana kungu nodrošināt mūsu robežu drošību, jo mēs paši tās nevaram aizsargāt," viņš sacīja Vācijas laikrakstam "Bild".

"Tas padara Eiropas nākotni un drošību atkarīgu no Turcijas labās gribas," piebilda Ungārijas premjerministrs.

"Brisele turkiem izsaka solījumus, kurus mēs nevaram vai negribam turēt. Plāns par simtiem tūkstošu bēgļu vešanu no Turcijas un sadalīšanu Eiropā ir ilūzija," paziņoja Orbāns.

ES dalībvalstis šomēnes apstiprināja trīs miljardu eiro piešķiršanu Turcijai, lai tā varētu uzlabot valsts teritorijā dzīvojošo bēgļu dzīves apstākļus. Ankara ir solījusi censties mazināt nelegālās imigrācijas plūsmas uz Eiropu.

ES paļaujas uz vienošanos ar Turciju nelegālās imigrācijas mazināšanā, lai arī līdz šim imigrantu straumes nav apsīkušas.

Orbāns trešdien paziņoja, ka Ungārija rīkos referendumu par ES patvēruma meklētāju kvotām.

Pagājušā gada septembrī Ungārija balsoja pret Eiropas Komisijas (EK) ieceri pārdalīt pa citām dalībvalstīm 160 000 patvēruma meklētāju, kas nelegāli ieradušies Itālijā un Grieķijā, taču šis plāns tika pieņemts, izmantojot tā dēvēto kvalificētā vairākuma sistēmu.

Saskaņā ar šo plānu Ungārijai būtu jāuzņem 2300 patvēruma meklētāji.

Decembrī Ungārija un Slovākija šo lēmumu pārsūdzēja ES Tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits