Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No Mariupoles rūpnīcas Azovstaļ izvesta jauna Ukrainas karavīru grupa

No Mariupoles tērauda rūpnīcas Azovstaļ teritorijas otrdien tika izvesta jauna Ukrainas karavīru grupa, ziņoja britu informācijas aģentūra Reuters.

No rūpnīcas teritorijas izbrauca vismaz septiņi autobusi ar Ukrainas karavīriem, un tos pavadīja prokrieviskie bruņotie spēki. Aculiecinieks pavēstīja "Reuters", ka ne visi karavīri autobusos izskatījās ievainoti.

"Reuters", Ukrainas un Krievijas mediji vēlāk ziņoja, ka karavīri aizvesti uz labošanas koloniju Olenivkā, kas atrodas tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" separātistu kontrolētajā teritorijā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja otrdienas vakarā paziņoja par plāniem nopratināt pulka "Azov" karavīrus, kas no "Azovstaļ" aizvesti uz Krievijas karaspēka kontrolēto teritoriju. Komiteja arī pastāstīja par vārdā nenosaukta "britu algotņa" nopratināšanu, kura liecībām saskaņā ar Krievijas izmeklētāju ieceri vajadzētu pierādīt Kijevas vainu "Ukrainas režīma organizētā provokācijā" Bučā.

Krievijas Valsts domē ir izskanējuši aicinājumi neatdot Ukrainai pulka "Azov" karavīrus, bet trešdien Valsts domes deputāti izskatīs lēmuma projektu, kas aizliegtu "nacistisko noziedznieku apmaiņu".

Otrdien arī kļuva zināms, ka Krievijas Ģenerālprokuratūra aicinājusi Augstāko tiesu atzīt Ukrainas pulku "Azov" par teroristisku organizāciju un aizliegt tās darbību valsts teritorijā.

Ukrainas karavīri pirmdien sāka atstāt "Azovstaļ", kas bija pēdējais to noturētais objekts Mariupolē. Pirmdien pa humāno koridoru 53 smagi ievainotie tika evakuēti uz medicīnas iestādi Novoazovskā, bet vēl 211 karavīri pa humāno koridoru tika aizvesti uz Olenivku. Gan Novoazovska, gan Olenivka atrodas Krievijas okupētajā teritorijā. Pēc Ukrainas amatpersonu sacītā, evakuētos "Azovstaļ" aizstāvjus vēlāk paredzēts apmainīt pret Ukrainas sagūstītajiem Krievijas karavīriem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits