Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Orbāns pauž gatavību atbalstīt Merkeles migrācijas politikas plānu

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paudis gatavību sadarboties ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli viņas plānā samazināt imigrantu ieplūdumu Vācijā.

Intervijā tabloīdam Bild pirms trešdien paredzētās vizītes Berlīnē Orbāns pavēstīja, ka būtu atvērts sarunām par divpusēju vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu, kas mēģina iekļūt Vācijā, ja Merkele spēs noslēgt tādu pat vienošanos ar Austriju.

"Kārtībai jābūt tādai - sarunas starp Vāciju un Austriju, tad sarunas starp Austriju un Ungāriju," sacīja Orbāns. "Tikai tad, ja būs skaidrība par Vācijas nostāju, var būt sarunas starp Ungāriju un Vāciju."

Kā ziņots, Merkele un iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers panākuši vienošanos migrācijas politikā, kas paredz, ka Vācijas teritorijā pie Austrijas robežas tiks izveidoti tranzīta centri, kas dos iespēju nosūtīt atpakaļ tos patvēruma meklētājus, kuri patvēruma pieprasījumu jau ir iesnieguši kādā citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī.

Imigranti nevis tiks atraidīti uz robežas, kā to sākotnēji pieprasīja  Zēhofers, bet tiks ievietoti šajos centros, kur tiem būs jāuzturas, kamēr tiks izskatītas viņu lietas.

Tie imigranti, kuri neatbildīs kritērijiem, lai viņus ielaistu Vācijā, tiks nosūtīti atpakaļ uz to ES valsti, kur viņi iesnieguši patvēruma pieprasījumu, ja šī valsts tam piekritīs, vai arī uz Austriju, lai gan tam vēl nepieciešams noslēgt ar Vīni vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu.

Šī vienošanās vēl jāakceptē CDU/CSU koalīcijas partneriem sociāldemokrātiem, kas līdz šim CDU un CSU savstarpējā konfliktā, kas draudēja izraisīt Merkeles valdības krišanu, faktiski noraudzījās no malas un ieņēma nogaidošu pozīciju.

Top komentāri

kontrole
k
Citāts: "Imigranti nevis tiks atraidīti uz robežas, kā to sākotnēji pieprasīja  Zēhofers, bet tiks ievietoti šajos centros, kur tiem būs jāuzturas, kamēr tiks izskatītas viņu lietas." Netiešs labums no tā visa, ka lai šos imigrantus ievietotu šajos centros, ir vajadzīga robežkontrole. Bet velns vienmēr slēpjas niansēs. Robeža ir jākontrolē, lai atraidītu imigrantus uz robežas. Šajā gadījumā notiek īsta kontrole. Bet ja izvieto centros, tad var izrādīties, ka noteikumi tiek mīkstināti tiktāl, ka nekādas kontroles uz robežas nav vispār, bet tikai kaut kur Berlīnē nejauši noķertos imigrantus vedīs uz šiem centriem. Tā jau būtu parodija uz kontroli.
re kā
r
Kamēr Merkele veic aizkulises sarunas, kuru mērķis ir panākt, lai nekas nemainītos, Malta rīkojas. Malta vairs neļauj pacelties sorosoīdu lidmašīnai, kas patrulēja jūru un ziņoja sorosoīdu kuģiem par imigrantu atrašanās vietām. Šādā veidā šī lidmašīna iepriekš bija atradusi 20 tūkstošus imigrantu, kurus pēc tam sorosoīdu kuģi nogādāja Eiropā. Tagad šī lidmašīna vairs nevarēs kaitēt Eiropai. Dažreiz pat ar nelieliem sīkumiem var panākt jūtamo rezultātu.
bet
b
Bet Polijā ir sākusies tiesu sistēmas attīrīšana no komunistiskās pagātnes. 40% Konstitucionālās tiesas tiesneši drīz tiks nomainīti pret moderniem patriotiskiem tiesnešiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits