Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Par mošeju spridzināšanu Lielbritānijā apsūdzēts Ukrainas pilsonis

Ukrainas pilsonis, kurš Lielbritānijā apsūdzēts par kāda gados vecāka musulmaņu vīrieša slepkavību, kas "saistīta ar terorismu", otrdien apsūdzēts arī par trīs mošeju spridzināšanu.

25 gadus vecais maģistrantūras students Pavlo Lapšins, kas Lielbritānijā ieradies no Dņepropetrovskas, tika aizturēts pagājušajā nedēļā, policijai izmeklējot uzbrukumus mošejām Anglijas vidienē. Pēc aizturēšanas viņš tika apsūdzēts par 82 gadus vecā Muhameda Salīma slepkavību. Salīms 29.aprīlī Birmingemā tika sadurts brīdī, kad viņš atgriezās no lūgšanām.

Londonas Vestminsteras miertiesā otrdien tika paziņots, ka tagad Lapšins apsūdzēts arī par virkni darbību, kuru nolūks bijis pastrādāt terora aktu. Apsūdzības saistītas ar sprādzieniem, kas jūnijā un jūlijā notikuši pie mošejām Volsolā, Vulverhemptonā un Tiptonā.

Lapšins apsūdzēts par spridzekļu sastāvdaļu iegādi un to izgatavošanu. Viņš atstāts apcietinājumā līdz 25.jūlijam, kad tiesa skatīs jautājumu par apsūdzētā iespējamo atbrīvošanu pret galvojumu. Otrs Ukrainas pilsonis, kas arī tika aizturēts spridzināšanu izmeklēšanas lietā, atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

Pēc īpaši nežēlīgās britu karavīra Lī Rigbija slepkavības, kas maijā gaišā dienas laikā notika uz vienas no Londonas ielām, Lielbritānijā notikuši jau vairāki uzbrukumi ar islāmu saistītiem objektiem. 22.jūnijā policija bija spiesta evakuēt aptuveni 150 apkārtējo māju iedzīvotājus pēc sprādziena pie mošejas Volsolā. Savukārt 12.jūlijā kārtības sargi saņēma ziņu par naglām pildītu spridzekli pie mošejas Tiptonā, kas atrodas aptuveni 13 kilometrus no Volsolas. 18.augustā tika atrastas eksplozijas pēdas arī pie Vulverhemptonas mošejas. Nevienā no uzbrukumiem cietušo nebija.

Lielbritānijas policija saistījusies ar Ukrainas varasiestādēm, lai uzzinātu vairāk par Lapšina pagātni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits