Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Parīzes policija aizliedz "brīvības konvoju" protestus pret Covid-19 krīzes ierobežojumiem

Parīzes policija ceturtdien paziņoja, ka aizliegs tā dēvētos brīvības konvojus, ko iedvesmojuši Kanādas kravas auto šoferu protesti pret valdības noteiktajiem ierobežojumiem un prasībām Covid-19 krīzes dēļ.

"Notiks īpaša [drošības spēku] norīkošana, lai novērstu lielo ceļu bloķēšanu, izrakstītu naudassodus un aizturētu tos, kas pārkāpj protestu aizliegumu," paziņojumā apliecināja Parīzes policija.

Cilvēkiem, kas bloķē ceļus, draud līdz diviem gadiem cietumā, 4500 eiro naudassods un aizliegums trīs gadus vadīt auto, atgādināja policija.

Trešdien daudzos Francijas reģionos ceļā devās automašīnu un motociklu konvoji, akcijas dalībniekiem iedvesmojoties no Kanādas "brīvības konvoja" protestētājiem, kas bloķē galvaspilsētas Otavas centru, protestējot pret valdības testēšanas un vakcinācijas prasībām.

Kā ziņu aģentūrai AFP skaidroja protesta akcijas dalībnieks Baijonnā, Francijas dienvidos, valdības prasība par vakcinācijas sertifikātu uzrādīšanu, lai varētu nokļūt lielā daļā publisko vietu un pasākumu, ir "nomaldīšanās no pareizā ceļa".

Valdības pārstāvis sakariem ar presi Gabriels Atāls atzina, ka sabiedrība ir nogurusi no infekcijas ierobežošanas pasākumiem, vienlaikus norādot, ka Francija ir to Eiropas valstu vidū, kur pasākumi, kas ierobežo pilsoņu tiesības, bijuši vismazākie.

Galēji labējā prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna atzina, ka saprot protestētāju mērķus, norādot, ka tā ir "vēl viena forma dzelteno vestu" protestiem, kas bija vērsti pret prezidentu Emanuelu Makronu un satricināja Franciju 2018.gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits